Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2021, 8:02
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

FOTO: Záplavy sužujú čoraz väčšiu časť Slovenska, SHMÚ hlási povodňové výstrahy v mnohých okresoch

NEWS
Uložiť Uložené

Včera si povodne vyžiadali jednu obeť.

Hasiči za uplynulých 12 hodín uskutočnili v súvislosti s intenzívnym dažďom, ktorý zasiahol územie Slovenska, celkovo 136 výjazdov. 


Najvážnejšia situácia je v Trenčianskom kraji, kde bola ich pomoc potrebná doposiaľ 49-krát. V Žilinskom kraji zasahovali 29-krát, v Banskobystrickom kraji boli vyslaní k 25 udalostiam spôsobeným poveternostnou situáciou a v Nitrianskom kraji zasahovali hasiči 22-krát, povedala hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru. 

Odporúčané
MAPA: Povodne na Slovensku majú prvú obeť. V týchto okresoch vyhlásili výstrahy MAPA: Povodne na Slovensku majú prvú obeť. V týchto okresoch vyhlásili výstrahy 17. mája 2021, 18:23

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na dnešný deň ďalšie výstrahy pred intenzívnym dažďom. Najhoršia situácia je na východnom a strednom Slovensku, kde hrozí vylievanie vodných tokov. 

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Po pretrhnutí nádrže v obci Rudno nad Hronom v okrese Žarnovica zomrela včera jedna osoba. „Silný prúd vody strhol jednu osobu, ktorú hasiči našli bez známok života,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová.

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) vyjadril úprimnú sústrasť rodine a blízkym obete povodne v obci Rudno nad Hronom. Situáciu v obci označil za kritickú.


„Myslím na všetkých tých, ktorých povodne zasiahli a poškodili im ich domovy či majetok. Som v kontakte s ministrom vnútra, ktorý ma o vývoji situácie priebežne informuje,“ uviedol na sociálnej sieti.

Domov
Zdieľať
Diskusia