Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2021, 8:57
Čas čítania 0:44
Kamila Šebestová

Prezident Joe Biden nie je duševne v poriadku, tvrdí viac než 120 amerických generálov. Iní sa ho však zastali

Prezident Joe Biden nie je duševne v poriadku, tvrdí viac než 120 amerických generálov. Iní sa ho však zastali
Zdroj: Drew Angerer/Getty Images
NEWS SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ
Uložiť Uložené

Vyše 120 amerických generálov a admirálov na dôchodku podpísalo otvorený list namierený proti Joeovi Bidenovi. Spochybňujú v ňom jeho duševné zdravie.

„Náš národ nie je v bezpečí, Biden nie je duševne v poriadku,“ píše v otvorenom liste skupina Flag Officers 4 America. Podpísalo ho 124 amerických vyslúžilých generálov a admirálov. Útočný list uverejnili na svojej stránke

Skupina odporcov súčasného amerického prezidenta Joea Bidena varuje pred hrozbou pre USA. Tá plynie z duševného a fyzického stavu prezidenta, ktorý nemôžu ignorovať. 

„Náš národ je vo veľkom nebezpečenstve. Bojujeme o svoje prežitie, ako sme ešte nikdy od nášho založenia v roku 1776 nebojovali. Nastal konflikt medzi priaznivcami socializmu a marxizmu na jednej strane a stúpencami ústavnej slobody na druhej strane,“ píšu v liste. 

Generáli spolu s admirálmi upozorňujú aj na Čínu, ktorá je podľa nich pre USA najväčšou hrozbou. Navrhujú, aby voči nej USA uplatnili viac sankcií a zabránili tak jej úsiliu o ovládnutie celého sveta. 

Po zverejnení tohto listu sa však za amerického prezidenta postavili ďalší príslušníci americkej armády, ktorí tvrdia, že list je antidemokratický. 

„Tento list ubližuje armáde aj našej krajine,“ komentoval list vyslúžilý admirál Mike Mullen. Dodal, že ide o akciu republikánov. Okrem toho zdôraznil, že v liste sú podpísané len osoby bez vysokých funkcií. 

Americký prezident Joe Biden ani súčasný minister obrany sa k listu zatiaľ nevyjadrili. 

Odporúčané
Daj sa zaočkovať a vyhraj 1 milión dolárov. Americký štát originálne motivuje ľudí v čase, keď záujem o vakcináciu klesá Daj sa zaočkovať a vyhraj 1 milión dolárov. Americký štát originálne motivuje ľudí v čase, keď záujem o vakcináciu klesá 14. mája 2021, 7:35
Domov
Zdieľať
Diskusia