Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2021, 7:13
Čas čítania 0:45
Tímea Krauszová

Tohtoročné letné dovolenky budú podľa šéfa Bookingu drahšie. Letenky už teraz stoja dvakrát viac než kedysi

Tohtoročné letné dovolenky budú podľa šéfa Bookingu drahšie. Letenky už teraz stoja dvakrát viac než kedysi
Zdroj: Unsplash/Dan Gold/volně k užití
NEWS CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Ak chceš ísť v lete k moru, priprav sa na vyššie výdavky.

Šéf Bookingu Glenn Fogel varuje, že tohtoročné letné dovolenky budú drahšie. Môže za to zvýšený dopyt a zároveň znížený počet letov vzhľadom na pandemické obmedzenia, ktoré ešte stále platia po celom svete. Pre BBC povedal, že ceny stúpajú už teraz. „Všetci chcú cestovať, ale chceme to robiť bezpečne.“

Letenky sú dvojnásobne drahšie

Analytik John Grant zo spoločnosti OAG, ktorá sleduje trendy v cestovnom ruchu, potvrdzuje Fogelove slová. Len čo sa rôzne obmedzenia skončia a letenky budú dostupné, zvýši sa dopyt. Vzhľadom na zvýšený dopyt však aerolinky budú zdražovať ešte viac.

Cestovanie
Zdroj: Unsplash/Gabriel Crismariu/na voľné na použitie

Británia napríklad čoskoro zverejní zelený zoznam, teda zoznam krajín, do ktorých budú môcť Briti cestovať počas leta. Dostane sa tam zrejme aj Portugalsko a podľa Granta sú letenky drahšie už teraz. Je to spôsobené práve zvýšeným dopytom. Lety s British Airways či Ryanairom z Anglicka do portugalských destinácií v priebehu niekoľkých dní stúpli na dvojnásobok.

Odporúčané
Sú custom šiltovky New Era najhorúcejším trendom tohto leta? Sú custom šiltovky New Era najhorúcejším trendom tohto leta? 8. mája 2021, 14:30

Cestovanie čiastočne ovplyvňuje aj tempo očkovania a to, do akej miery sa krajiny zhodnú na akomsi covid pase. Za ten bojuje aj Medzinárodné združenie pre leteckú dopravu či niektoré aerolinky, ktoré už začali vydávať vlastné potvrdenia. S myšlienkou očkovacieho preukazu ako podmienky na cestovanie sa zaoberá aj Európska únia.

Domov
Zdieľať
Diskusia