Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2021, 9:27
Čas čítania 0:38
Tímea Krauszová

Astronauti z Medzinárodnej vesmírnej stanice bezpečne pristáli na Zemi. Vo vesmíre strávili 185 dní

Astronauti z Medzinárodnej vesmírnej stanice bezpečne pristáli na Zemi. Vo vesmíre strávili 185 dní
Zdroj: Bill Ingalls/Getty Images
TECH
Uložiť Uložené

Loď Sojuz MS-17 pristála v Kazachstane.

Loď Sojuz MS-17 pristála v Kazachstane krátko pred siedmou ráno nášho času. Na palube boli americká astronautka Kathleen Rubinsová a ruskí kozmonauti Sergej Ryžikov a Sergej Kuď-Sverčkov, ktorí sa po 185 dňoch vrátili z Medzinárodnej vesmírnej stanice. Pristátie sa dalo sledovať aj na webe NASA.

Astronautov teraz čakajú zdravotné prehliadky, Rubinsová potom pôjde do vesmírneho strediska v texaskom Houstone a jej ruskí kolegovia zamieria do moskovského centra pre výcvik kozmonautov.

Na obežnej dráhe ich vystriedali Rusi Oleg Novickij a Pjotr ​​Dubrov a Američan Mark Vanda Hei, ktorí prileteli na ISS minulý týždeň. Okrem nich sú na stanici aj Američania Michael S. Hopkins, Shannon Walkerová a Victor J. Glover spolu s Japoncom Soičim Nogučim. Tí tam vycestovali kozmickou loďou Crew Dragon od spoločnosti SpaceX v novembri 2020.

Odporúčané
Americká astronautka Jeanette Epps: Viem si určite predstaviť, že budeme mať pravidelnú kyvadlovú dopravu medzi Zemou a Mesiacom Americká astronautka Jeanette Epps: Viem si určite predstaviť, že budeme mať pravidelnú kyvadlovú dopravu medzi Zemou a Mesiacom 28. novembra 2020, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia