Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2021, 7:15
Čas čítania 1:48
Dominik Vetrák

Jokerova scéna v Justice League: Snyder Cut je lepšia než všetky jeho scény v Suicide Squad dokopy

Jokerova scéna v Justice League: Snyder Cut je lepšia než všetky jeho scény v Suicide Squad dokopy
Zdroj: Warner Bros./HBO Max
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Epilóg je v Snyder Cute vynikajúci. Vznikol až minulý rok a režisér Zack Snyder hercov režíroval aj cez Zoom.

Väčšina fanúšikov, ktorí sa Snyder Cut komiksovky Justice League nevedeli dočkať, ho už zrejme videli. My sme si snímku zrecenzovali (klikaj sem) a porovnali sme aj 10 najväčších rozdielov medzi starou a novou verziou (klikaj sem). Najväčším rozdielom vo filme je jeho epilóg, ktorý v pôvodnej verzii chýba. 

Šlo totiž o dodatkové scény, ktoré Zack Snyder natočil minulý rok v rámci dotáčok pre dokončenie svojej pôvodnej vízie. V epilógu sa presúvame do post-apokalyptickej budúcnosti, kde vidíme Batmana (Ben Affleck), Flasha (Ezra Miller), Cyborga (Ray Fisher), Meru (Amber Heard), Deathstokea (Joe Manganiello) a Jokera (Jared Leto).

Odporúčané
10 najväčších rozdielov medzi Justice League a Snyder Cut 10 najväčších rozdielov medzi Justice League a Snyder Cut 20. marca 2021, 10:30

Pred niekým sa skrývajú a divákom rýchlo dôjde, že to nie je Steppenwolf ani Darkseid. Skrývajú sa pred Supermanom, ktorý sa z nejakého dôvodu pridal na stranu záporákov (o tom zase inokedy). 

Väčšinu scény tvorí rozhovor medzi Batmanom a Jokerom. V rámci DCEU (filmy z rozšíreného DC sveta: Man of Steel, Batman vs. Superman, Suicide Squad, Justice League, Aquaman, Wonder Woman, Shazam!...) ide o ich prvý rozhovor a reálne stretnutie. O čom sa bavia ti prezradí už samotný film, no nás potešilo hlavne spracovanie Jokera. 

Jared Leto k postave pristúpil úplne inak. Jeho Joker je v Snyder Cute výrazne lepšou postavou než v Suicide Squad. Nerozpráva takým otravným štýlom, má inteligentné a premyslené repliky, vie, ako sa Batmanovi dostať pod kožu, no stále si pritom zachováva svoju „šialenosť“.

Snyder Cut Justice League
Zdroj: Warner Bros./HBO Max

Tých pár minút s ním bolo lepších než všetky jeho scény v Suicide Squad. Aj preto by sme boli radi, keby dostal ďalšiu šancu (čo v článkoch presadzujeme už celé roky). Snáď kvalita a divácke ohlasy či tie z recenzií na Snyder Cut niečo v budúcich plánoch štúdia Warner Bros. zmenia a dočkáme sa Jokerovho filmu v podaní Jareda Leta. 

„Snová“ post-apo sekvencia je zároveň jedinou scénou, ktorú Zack Snyder natočil po ohlásení príprav Snyder Cutu. V rozhovore pre Insider sme sa dozvedeli, že Snyder celý čas chcel, aby sa Affleckov Batman a Letov Joker stretli v jednej scéne, no počas natáčania Justice League nevedel prísť na vhodný spôsob, ako to urobiť. Pre Snyder Cut ho však našiel a musíme povedať, že funguje na výbornú. 

Snyder Cut Justice League
Zdroj: Warner Bros./HBO Max

Podľa Zackovej manželky a producentky snímky Deborah sa Zack Snyder pokúšal Jareda Leta o natočení nových scén presvedčiť niekoľko rokov. Mal sa s ním rozprávať už od čias premiéry Suicide Squad. Leto si rolu Jokera spočiatku zopakovať nechcel, no nakoniec súhlasil. Natáčanie nových scén zabralo len 3 dni. 

Kvôli pandémii však nemohli byť všetci herci pokope. Jared Leto a Ben Affleck sa voči sebe na pľaci nikdy nepostavili. Môžeš si všimnúť, že jeden druhému sú stále otočení chrbtom. Reálne boli spolu na natáčaní len Amber Heard, Ben Affleck, Joe Manganiello a Ray Fischer. Ezra Miller v tej dobe natáčal Fantastické zvery 3 v Londýne, a tak ho Snyder režíroval cez Zoom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia