Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2021, 8:02
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Prípad smrti Violy Macákovej definitívne uzavreli, pozostalá rodina nepodala sťažnosť proti zastaveniu trestného stíhania

NEWS
Uložiť Uložené

Uznesenie o zastavení trestného stíhania v prípade úmrtia učiteľky Violy je právoplatné.

Smrť učiteľky angličtiny Violy Macákovej z roku 2019 uzavreli s tým, že ju nespôsobila cudzia osoba. Príčinou smrti je podľa vyšetrovateľa zástava srdca. Trestné stíhanie definitívne zastavili a uznesenie vyšetrovateľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave je právoplatné, potvrdil prokurátor a hovorca krajskej prokuratúry. 

„V trestnej veci Violy Macákovej je dňom 2. marca právoplatné uznesenie vyšetrovateľa PZ o zastavení trestného stíhania, keďže v zákonom stanovenej lehote nebola voči uvedenému uzneseniu podaná sťažnosť,“ uviedol v stredu pre TASR Izakovič. Sťažnosť mohli podať v zákonnej lehote pozostalí Violy Macákovej.

Odporúčané
Richard Sulík: Možno mám zásluhy na tom, že Matovič neprispieva na Facebooku (Rozhovor) Richard Sulík: Možno mám zásluhy na tom, že Matovič neprispieva na Facebooku (Rozhovor) 16. marca 2021, 15:44

Z uznesenia z 24. februára okrem iného vyplývalo, že smrť Violy Macákovéj, ku ktorej došlo v novembri 2019, nebola spôsobená cudzím zavinením.

Bezprostrednou príčinou smrti učiteľky angličtiny bolo zlyhanie činnosti srdca, ktoré utrpela pri opakovanom pôsobení tupého násilia. Neboli zadokumentované žiadne stopy po spútaní alebo zviazaní poškodenej, žiadne zlomeniny členkov. Prípadný sexuálny motív spáchania skutku bol podľa vyšetrovateľa vzhľadom na charakter zdokumentovaných zranení poškodenej jednoznačne vylúčený.


Polícia 11. novembra 2019 prijala oznámenie o náleze podchladenej ženy na Prístavnej ulici v Bratislave. Po príchode na miesto policajti zistili, že sa tam nachádza žena s početnými zraneniami po celom tele. Oživiť sa ju nepodarilo.

Domov
Zdieľať
Diskusia