Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2021, 14:30
Čas čítania 6:58
Jakub Paulík

Česká sériová vrahyňa s prezývkou Krvavá blondína vraždila len mužov. Charakterizovala ju bezcitnosť a arogancia

Česká sériová vrahyňa s prezývkou Krvavá blondína vraždila len mužov. Charakterizovala ju bezcitnosť a arogancia
Zdroj: Archiv bezpečnostních složek: odbor vyšetřování VB Krajské správy SNB Ústí nad Labem, vyšetřovací spis ČVS: VV- 20/10-81 k osobě ml. Fabiánová Jaroslava, nar. 21. 8. 1965 (č. př. 2410-2419/94, balík č. 7).
ZAUJÍMAVOSTI EROTICKÉ SLUŽBY VRAŽDA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Chlapi jej zakaždým naleteli.

Homosexuálne orientovanej Jaroslave Fabiánovej sa sex s mužmi priečil. Vedela ním však do bytu nalákať množstvo mužov, ktorých uspala a okradla. Nie vždy sa to však skončilo len tým. Vinou známej sériovej vrahyne vyhasli štyri ľudské životy.

Mužov vraždila brutálnym spôsobom. Policajti na telách obetí nachádzali desiatky bodných rán. Jaroslava Fabiánová pritom začala vraždiť už ako tínedžerka. Svoje sexuálne služby ponúkla starému dôchodcovi, ktorý jej však zaplatil menej, než očakávala, a tak ho poslala na druhý svet.

Odporúčané
Krvavý bača z Banskej Bystrice vraždil a znásilňoval mladé ženy. Väzenskú celu si natieral fekáliami Krvavý bača z Banskej Bystrice vraždil a znásilňoval mladé ženy. Väzenskú celu si natieral fekáliami 1. marca 2020, 12:32
V tomto článku si prečítaš:
  • Čo si zažila v detstve.
  • Aký mohol byť podľa slovenského kriminalistu jej motív vraždiť.
  • Prečo robila napriek vysokej inteligencii toľko chýb.
  • Z akého dôvodu vrah dobodá svoju obeť desiatkami rán.
  • Prečo zabíjala len mužov.
  • Ako na ňu spomína jej matka.

Jeho tvár sa stala terčom na dobodanie

Šestnásťročná Češka Jaroslava vyrastajúca v Děčíne si od konca 70. rokov „privyrábala“ drobnými krádežami. K tejto činnosti pridala v októbri 1981 aj prostitúciu. V byte navštívila 78-ročného klienta Vladimíra (niektoré zdroje uvádzajú, že mal 80 rokov), ktorý údajne za menšiu sumu peňazí sexuálne zneužíval miestnych chlapcov aj dievčatá.

Jaroslava sa však na dôchodcu nahnevala, pretože jej vraj zaplatil menej, ako čakala. Fabiánová ho v zúrivosti zabila skutočne brutálnym spôsobom. Muža udierala kladivom, bodala nožom do hrude a šidlom mu zaútočila na tvár. Keď už bol starý pán po smrti, ešte ho aj okradla.

Jaroslava Fabiánová
Jaroslava Fabiánová Zdroj: Archiv bezpečnostních složek:  odbor vyšetřování VB Krajské správy SNB Ústí nad Labem, vyšetřovací spis ČVS: VV- 20/10-81 k osobě ml. Fabiánová Jaroslava, nar. 21. 8. 1965 (č. př. 2410-2419/94, balík č. 7).

„Ak niekoho dobodáte do tváre, môže to znamenať viacero vecí. Ak nemáte voči protivníkovi počas súboja vysoko negatívny citový vzťah, tak sa mu snažíte nepoškodiť tvár. Ale ak niekoho nenávidíte, najradšej by ste mu, ako sa hovorí, rozbili hubu. Je však rozdiel zaútočiť na tvár päsťou a šidlom. Ak ho však Fabiánová nepoznala a zabila ho takýmto brutálnym spôsobom, mohlo ísť aj o nulovú empatiu a súcit. Spôsob všetkých jej vrážd vypovedá o tom, že je výnimočne bezcitná,“ povedal pre REFRESHER bývalý kriminalista Matej Snopko.

Odporúčané
Ako deti zabili macochu a vyrastali vo väzení. Z chlapca je dnes kňaz, dievča sa vydalo, má dve deti a bojuje za práva mladistvých Ako deti zabili macochu a vyrastali vo väzení. Z chlapca je dnes kňaz, dievča sa vydalo, má dve deti a bojuje za práva mladistvých 25. februára 2021, 14:30

Podľa jeho úvah však mohlo ísť aj o vyššie vynaloženie sily z dôvodu, že páchateľka nemala dostatok fyzickej sily. „Ak je obeť väčšia a silnejšia, množstvo páchateľov sa snaží započaté dielo dokončiť, a preto vyvíjajú na vraždu oveľa väčšiu energiu, než je potrebné, lebo sa boja obete a toho, že prežije. Stáva sa však aj to, že vrah začne svoju obeť bodať a dostane sa do takej ‚ráže‘, že nevie prestať. Vtedy sa stane, že má obeť 40 či 50 smrteľných rán, ktoré na usmrtenie jednoznačne neboli potrebné,“ objasnil ďalej s dodatkom, že do hlavy páchateľa nikdy na sto percent nevidíme. Možností je teda viac.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa INSTA CRIME BLOG (@insta_crime_blog)

Vraždiaca siréna zanechala stopy v krvi

Pre túto a ďalšie vraždy Jaroslavu Fabiánovú začali prezývať Krvavá blondína, Drsná Jarka, Česká Carol (odvodené z mena americkej sériovej vrahyne a prostitútky Aileen Carol Wuornosovej), Uspávačka či Vraždiaca siréna.

Jedna z vražedných zbraní J. Fabiánovej
Jedna z vražedných zbraní J. Fabiánovej Zdroj: Archiv bezpečnostních složek:  odbor vyšetřování VB Krajské správy SNB Ústí nad Labem, vyšetřovací spis ČVS: VV- 20/10-81 k osobě ml. Fabiánová Jaroslava, nar. 21. 8. 1965 (č. př. 2410-2419/94, balík č. 7).

Podľa Chrudimského denníka syn 78-ročného Vladimíra 18. novembra 1981 nahlásil, že jeho otec je od 20. októbra nezvestný. Keď sa príslušníci Verejnej bezpečnosti dostali do bytu starého pána, našli jeho telo ležať v kuchyni.

Na mieste činu zostala zaschnutá krv, ktorá už časom presiakla až do stropu suseda bývajúceho o poschodie nižšie. Stopy na mieste činu vyšetrovateľom prezradili, že za vraždou by mohla stáť 16-ročná Jaroslava. Páchateľka v nedbalosti postúpala po krvi obete a zanechala po sebe jasné dôkazy.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 95401 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Podľa čoho ju odhalila polícia.
  • Ako vznikla jej prezývka Uspávačka.
  • Čo o jej povahe povedal kriminalista a súdny znalec.
  • Ako sa snažila arogantne brániť pred obvineniami.
  • Aké sú jej šance, že sa dostane na slobodu.
Domov
Zdieľať
Diskusia