Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2021, 14:30
Čas čítania 5:54
Jakub Paulík

Ako deti zabili macochu a vyrastali vo väzení. Z chlapca je dnes kňaz, dievča sa vydalo, má dve deti a bojuje za práva mladistvých

Ako deti zabili macochu a vyrastali vo väzení. Z chlapca je dnes kňaz, dievča sa vydalo, má dve deti a bojuje za práva mladistvých
Zdroj: Florida Today/video screenshot
ZAUJÍMAVOSTI VRAŽDY SPÁCHANÉ DEŤMI
Uložiť Uložené

Prečo sa rozhodli vraždiť a kam smerovali ich cesty po odchode z väzenia?

13-ročná Catherine a 12-ročný Curtis žili koncom 90. rokov v USA so svojou macochou, otcom a rodinným príbuzným. Ten dvojicu detí podľa výpovede Catherine sexuálne zneužíval. Mladé dievča napríklad navštevoval v sprche, kde nad ňou masturboval, a inokedy ju nútil k orálnemu sexu.

Keď sa Catherine zverila bratovi, veril jej, pretože mal za sebou podobné hrozivé zážitky. Macocha a otec si však mysleli, že klamú. Situácia sa pre súrodencov stávala čoraz viac neúnosnou, a tak sa nakoniec rozhodli vraždiť.

Ďalšie články o vraždách spáchaných deťmi nájdeš v tomto vlákne.
Odporúčané
6-ročné dievčatko zdvihol do vzduchu a hodil o stôl. 12-ročný chlapec pri „hre na wrestling“ zabil svoju kamarátku 6-ročné dievčatko zdvihol do vzduchu a hodil o stôl. 12-ročný chlapec pri „hre na wrestling“ zabil svoju kamarátku 16. novembra 2020, 11:04
V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo chceli zabiť nielen muža, ktorý ich vraj zneužíval, ale aj otca a macochu.
  • Ako sa snažili upratať miesto činu.
  • Ako na políciu pôsobila 13-ročná vrahyňa.
  • Kto z dvojice súrodencov prišiel s plánom vraždy.
  • Čo si deti údajne prežili so sexuálnym násilníkom.
Catherine Jones a Curtis Jones
Catherine Jones a Curtis Jones Zdroj: Florida Today/video screenshot

Nevlastnú mamu zastrelili štyrmi ranami z otcovej pištole

Dvanásťročný Curtis Jones a jeho o rok staršia sestra Catherine si 6. januára 1999 počkali, kým ich otec s rodinným príbuzným, ktorý ich údajne sexuálne zneužíval, odídu z domu. V ten deň plánovali pomstu voči rodine, ktorá im ubližovala. Nechceli však zabiť iba sexuálneho násilníka, ale aj otca a macochu za to, že ich neochránili a nesnažili sa im pomôcť.

Prvou obeťou sa mala stať ich nevlastná matka, 29-ročná Sonya Nicole Speightsová. Jej telo zasiahli štyrmi strelami z poloautomatickej pištole, ktorá patrila ich otcovi. Celkovo vystrelili 9-krát, päť striel však minulo cieľ. Podľa NBC News ako prvá strieľala Catherine a neskôr aj Curtis.

Spoločnými silami telo zastrelenej macochy preniesli do vane a bielidlom dôkladne vyčistili stopy po krvi na koberci. Keď ju však zabili, Curtis sa podľa Catherine psychicky zrútil. Ako povedala v interview pre Florida Today z roku 2009, plánovanie vraždy je jedna vec, no druhá vec je skutočný stret s realitou.

Odporúčané
Nahovorila priateľa, aby vyvraždil jej rodinu vrátane malých bratov. Otec dcére odpustil a navštevuje ju vo väzení Nahovorila priateľa, aby vyvraždil jej rodinu vrátane malých bratov. Otec dcére odpustil a navštevuje ju vo väzení 10. októbra 2023, 9:30

Telo nevlastnej matky nechali ležať vo vani a následne utiekli do domu svojho kamaráta, ktorému povedali, čo sa stalo. Tvrdili, že išlo len o nešťastnú náhodu. Odtiaľ sa deti vybrali do lesa, kde sa skrývali až do rána, no polícia ich na druhý deň našla.

Mužom zákona sa vraj ihneď priznali, že stoja za vraždou, no ako dôvod uviedli, že ich Sonya oberala o otcovu pozornosť. Podľa tejto verzie ich teda k vražde mala motivovať žiarlivosť a vôbec nespomenuli históriu sexuálneho zneužívania, ktorú Catherine opisovala v roku 2009 reportérovi z Florida Today.

Odporúčané
Predátori si pri deťoch neodpustia vulgárne sexuálne poznámky. Obete hľadajú na sociálnych sieťach (Rozhovor) Predátori si pri deťoch neodpustia vulgárne sexuálne poznámky. Obete hľadajú na sociálnych sieťach (Rozhovor) 17. februára 2021, 9:30

13-ročnú Catherine vraj nútil k orálnemu sexu, takmer sa povracala

Tod Goodyear z kancelárie šerifa v okrese Brevard tvrdil, že s nápadom na vraždu prišla staršia sestra. Túto verziu neskôr priznala aj Catherine. Curtisa chcela brániť a rozhodla sa vziať vinu na seba. „Na svoj vek bola veľmi inteligentná. Chýbala jej však empatia, pôsobila veľmi pragmaticky,“ vyhlásil Goodyear. Catherine však v interview spomína, že vtedy si ešte komplexnosť celej situácie neuvedomovala a precitla až neskôr.

Reportérovi Johnovi A. Toressovi z Florida Today sa podarilo z Christine dostať informácie o mladosti plnej údajného sexuálneho zneužívania. Jej brat Curtis však odmietol s médiami komunikovať. Možnosť sexuálneho zneužívania zaznamenali aj pracovníci sociálnej služby, ktorí ich rodinu navštívili za 5 rokov dokopy trikrát.

Catherine Jones
Catherine Jones Zdroj: Florida Today/screenshot video

Potenciálneho predátora videli v osobe príbuzného z otcovej strany. Ten v čase vraždy býval v dome spoločne s deťmi. Išlo o muža, ktorého odsúdili za lúpež na 6 rokov väzenia a okrem toho mu preukázali vinu za sex so 14-ročným dievčaťom, ktoré bolo dcérou jeho priateľky. Súdne záznamy teda jasne poukazovali na to, že otcov príbuzný bol trestancom, ktorý sa neštíti sexuálne zneužívať mladistvých.

Odporúčané
Najmladší sériový vrah mal iba 8 rokov. Umlátil aj svoju malú sestru, od vyšetrovateľa si pýtal sušienky Najmladší sériový vrah mal iba 8 rokov. Umlátil aj svoju malú sestru, od vyšetrovateľa si pýtal sušienky 7. augusta 2023, 12:30

„Robil so mnou všetko okrem penetrácie,“ rozprávala Christine o svojich desivých zážitkoch z detstva. Tvrdila, že ju príbuzný nútil k „dotykom, maznaniu a orálnemu sexu, pri ktorom sa takmer povracala“. Keď o tom povedala svojmu otcovi, neveril jej. Prípad údajného sexuálneho zneužívania polícia nevyšetrila vraj preto, lebo ju otec donútil klamať.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 95151 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa na prípad pozerajú biologické dcéry obete, ktoré mali v čase vraždy 8 a 9 rokov.
  • Ktorá z nich nevlastným súrodencom a vrahom jej matky odpustila a prečo.
  • Z akého dôvodu bol 18-ročný trest možno príliš vysoký.
  • Prečo sa Catherine istý čas tešila z väzenia.
  • Kedy Catherine a Curtisa prepustili a ako teraz žijú.
Domov
Zdieľať
Diskusia