Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2021, 13:17
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Elona Muska zaujala budova Slovenského rozhlasu v Bratislave

NEWS BRATISLAVA ELON MUSK TWITTER
Uložiť Uložené

Majiteľ úspešnej spoločnosti Tesla na Twitteri olajkoval príspevok opisujúci zaujímavosti o obrátenej pyramíde v hlavnom meste Slovenska.

Aj keď Elon Musk na Twitteri lajkuje primárne zaujímavosti týkajúce sa vedy, techniky alebo vesmíru, tentoraz si jeho pozornosť získal slovenský architektonický skvost – budova Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave.

Na Muskovej obľúbenej sociálnej sieti zdieľal príspevok o obrátenej pyramíde profil Atlas Obscura, ktorý v článku opisuje zaujímavosti spojené s budovou. Ako prvý si lajk všimol portál bratislavaden.sk.

Najbohatší muž sveta mal možnosť prečítať si, že aj keď Slovenský rozhlas pôvodne považovali za škaredú budovu, ukrýva množstvo vzácnych tajomstiev a svojou kontroverziou dokáže polarizovať publikum. Článok opisuje okolnosti vzniku a pripomína, že budova mohla byť podľa povestí postavená podľa predlohy Veľkej pyramídy v Gíze. Dokončili ju v roku 1985. 

Slovenský rozhlas ukrýva jeden z najväčších organov na Slovensku a môže sa pochváliť halou s výnimočnými akustickými vlastnosťami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia