Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2021, 19:20
Čas čítania 1:49
Martin Mičuda

Audi predstavuje nádherný e-tron GT, ktorý vo verzii RS disponuje výkonom až 600 koní

Audi predstavuje nádherný e-tron GT, ktorý vo verzii RS disponuje výkonom až 600 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.e-tron-gt.audi/en/audi-e-tron-gt-press-area-13201" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">e-tron-gt.audi</a>
TECH AUDI
Uložiť Uložené

Športový elektromobil od Audi naznačuje budúce smerovanie značky.

Audi svetu ukázalo svoj športový elektromobil e-tron GT v rovine konceptu už v roku 2018. V uplynulých minútach však došlo k odhaleniu jeho produkčnej verzie. A tá, stojí rozhodne za to.


Úplne nový e-tron GT vyzerá fantasticky a len to potvrdzuje skutočnosť, že modely Audi bodujú najmä svojím dizajnom. Automobilka pritom už na pohľad priznáva, že ide o elektromobil – tradičný Singleframe síce naznačený je, vnútro masky je ale zaslepené. 

Audi, e-tron. GT,
Zdroj: https://www.e-tron-gt.audi/en/audi-e-tron-gt-press-area-13201


Na oboch koncoch sa nachádza mimoriadne zaujímavá a pútavá grafika výhradne full-LED svetiel. Ide Matrix LED technológiu, ktorá bude pre základné vyhotovenie e-tron GT za príplatok, zákazník si navyše môže zvoliť aj laserové diaľkové svetlá. Novinka s rozmermi 4,99 x 1,96 x 1,41 metra sa zároveň pýši výbornou aerodynamikou – aerodynamický koeficient odporu vzduchu má hodnotu len 0,24.

Odporúčané
Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur 20. januára 2021, 14:30

Atletické línie dopĺňajú športové detaily karosérie – dvere disponujú bezrámovým riešením okien, zo zadnej časti sa vysúva decentný spojler. Okrem toho, nový e-tron GT môže stáť až na 21" diskoch s rôznymi efektnými dizajnmi, k dispozícii bude aj rozmerná panoramatická strecha. Najmä pri pohľade z profilu vidno príbuznosť s modelom Porsche Taycan, s ktorým novinka zdieľa rovnaký technický základ.

Domov
Zdieľať
Diskusia