Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2021 o 20:15
Čas čítania 1:00
Daniel Mikolášik

„Marihuana je fajn, ale heroín je lepší a kokaín, to je žúžo.“ Poslanec Osuský ironicky reagoval na návrh zákona z dielne ĽSNS

POLITIKA
Uložiť Uložené

Peter Osuský takto poslancom ĽSNS pripomenul, že niektoré prejavy a názory sa skrátka nemôžu skrývať za slobodu prejavu. Rovnako ako tie fašistické.

Poslanci počas uplynulého týždňa diskutovali okrem iného aj o návrhu novely z dielne ĽSNS. Extrémisti chcú totiž z Trestného zákona vypustiť extrémistické trestné činy.

ĽSNS v navrhovanej novele tvrdí, že trestné činy extrémistického charakteru sa týkajú výhradne postihovania názorov, „ktoré môžu byť za určitých okolností vnímané ďalšími osobami citlivo, ba až urážlivo“. Ich vypustenie strana odôvodňuje ochranou slobody prejavu. 

Odporúčané
Poslankyňa si v parlamente zložila rúško a schovala sa pod pult. Vraj nemohla dýchať, rozpravu prerušila výbuchom smiechu Poslankyňa si v parlamente zložila rúško a schovala sa pod pult. Vraj nemohla dýchať, rozpravu prerušila výbuchom smiechu 6. novembra 2020 o 18:52

Viacero koaličných poslancov tento návrh v pléne kritizovalo. Poslancom ĽSNS pripomenuli viaceré ich prejavy, ktoré sa podľa nich nemôžu brať ako sloboda prejavu, no skôr ako podnecovanie k nenávisti. Vystúpil aj poslanec Peter Osuský (SaS), ktorý sa k návrhu novely zákona vyjadril po svojom.

Podľa neho by nemala existovať neohraničená sloboda slova, ktorá by mohla viesť až k extrémistickým názorom. „Ja naopak, aby som to povedal tak pekne záhorácky, som za slobodu slova odtál, až potál,“ uviedol v pléne Národnej rady.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia