Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2021, 12:48
Čas čítania 1:01
Daniel Mikolášik

Primátor Nitry Hattas: To, že sme padli medzi červené okresy, som sa dozvedel v piatok z tlačovky

NEWS
Uložiť Uložené

„Takto si zahrávať s ľuďmi je absolútne necitlivé a neprípustné, nech už pochybil ktokoľvek,“ napísal Hattas.

Od 18. do 26. januára sa na území Slovenska konal plošný skríning, na základe ktorého výsledkov sa posudzovalo, ktoré okresy patria medzi „horšie“ a budú si musieť plošné testovanie na koronavírus tento víkend zopakovať. 

Odporúčané
AKTUALIZOVANÉ: Tieto okresy si budú musieť zopakovať celoplošné testovanie (Konečné výsledky celoplošného skríningu) AKTUALIZOVANÉ: Tieto okresy si budú musieť zopakovať celoplošné testovanie (Konečné výsledky celoplošného skríningu) 25. januára 2021, 14:30

Cieľom skríningu bolo podľa slov premiéra Igora Matoviča získať podrobný prehľad o aktuálnej pandemickej situácii a pomôcť znížiť nielen počty infikovaných, ale aj počty hospitalizovaných a obetí.

Prvé čísla od vlády prišli v utorok, ďalšie oznámi na tlačovej konferencii premiér v stredu, pričom informoval, že jediné dve krajské mestá, ktoré sú zaradené do kategórie „horšie“ z hľadiska epidemiologickej situácie, sú Košice a Trnava a musia si preto testovanie zopakovať.

Skríningové testovanie
Skríningové testovanie Zdroj: Úrad vlády SR

O dva dni neskôr však minister zdravotníctva Marek Krajčí oznámil, že s výsledkom 1,3 a 1,1 percenta pozitívnych napokon k horším okresom patria aj okresy Bratislava a Nitra. K záveru došli na základe verifikovania a preverenia všetkých dát zo skríningového testovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia