Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2021, 9:03
Čas čítania 1:10
Lukáš Čelka

Adela Vinczeová o svojej viere: Boh vie najlepšie, čo robí, nemusím mu do toho nič hovoriť a o niečo ho prosiť v modlitbe

NEWS
Uložiť Uložené

Známa moderátorka má vo svojej viere jasno.

Adela Vinczeová sa v rozhovore pre portál postoj.sk hovorila aj o témach, o ktorých bežne nerozpráva. Časť otázok sa týkala aj jej viery a osobného pohľadu na Boha. Rozprávať o týchto témach jej vraj neprekáža, no vo väčšine médií sa jej na vieru nepýtajú.

Moderátorka sa už dlhšie netají tým, že by si s manželom Viktorom Vinczem boli ochotní adoptovať dieťa. Niektorí veriaci z jej okolia jej hovoria, že sa budú za ňu modliť, aby deti spolu nakoniec mali, s tým sa však Adela vôbec nestotožňuje. „Pýtam sa: načo sa za to treba modliť? Boh vie predsa najlepšie, čo so mnou, to akoby som mu nedôverovala. Boh najlepšie vie, čo robí, a teda mu do toho ja nič nemusím hovoriť a o niečo v modlitbe prosiť,“ vyjadrila sa moderátorka v rozhovore. 

Odporúčané
Krajniak kritizuje feministické organizácie, tento rok nedostanú dotácie. Vraj ich dal organizáciám, ktoré „reálne pomáhajú ženám“ Krajniak kritizuje feministické organizácie, tento rok nedostanú dotácie. Vraj ich dal organizáciám, ktoré „reálne pomáhajú ženám“ 23. januára 2021, 8:02

Vinczeová si myslí, že ľudia vždy majú to, čo aj Boh chce, aby mali. V jej prípade to znamená, že je podľa Boha správne, že aktuálne s manželom deti ešte nemajú. „Možno je to aj preto, že v sebe nemám až tak silne vyvinutý materinský pud. Aj keď ten si niekedy zamieňame za zúfalstvo z toho, že nie je, ako my chceme. Vo svojom okolí si všímam ľudí, ktorí túžia po deťoch, nemajú ich a celé roky žijú v nešťastí. Načo im tá túžba potom je? Čo im priniesla okrem rokov nešťastia a sústredenia sa na to, čo nemajú?“ pýta sa moderátorka.

Vieru by nestratila ani po smrti otca

Adela tvrdí, že keby jej otec umrel, bola by veľmi smutná, svoju vieru v Boha by však preto nestratila. „Snažila by som sa prijať, že to tak zrejme malo byť. Osobne mi však zvedomenie smrti nepotreboval priniesť covid. Oveľa viac som nad smrťou premýšľala aj skôr. Naposledy, keď nás s Viktorom oslovila jedna iniciatíva, ktorá ju chce odtabuizovať,“ dodala Vinczeová.

Domov
Zdieľať
Diskusia