Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2021, 18:03
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Za PCR test si po návrate z dovolenky zaplatíš. Krajčí s Matovičom idú do boja so zneužívaním bezplatného testovania

NEWS DOVOLENKA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slováci začali vo veľkom zneužívať bezplatné PCR testovanie, tak sa im to vláda rozhodla zatrhnúť.

Cestovanie má v čase pandémie svoje špecifiká. Väčšina destinácií teraz vyžaduje negatívne testy pri príchode či prílete, ktoré si musia dovolenkári vybaviť na vlastnú päsť. Návrat naspäť domov na Slovensko však bol jednoduchý a príjemný, keďže štát doteraz hradil obyvateľom prichádzajúcim zo zahraničia PCR testy na piaty deň karantény.

Odporúčané
Slováci sa budú môcť objednať na PCR test kloktaním. Sám si roztok vytlačíš do úst aj ho vypľuješ naspäť do skúmavky Slováci sa budú môcť objednať na PCR test kloktaním. Sám si roztok vytlačíš do úst aj ho vypľuješ naspäť do skúmavky 22. januára 2021, 16:10

Minister zdravotníctva Marek Krajčí na piatkovej tlačovej konferencii avizoval, že tento režim onedlho prestane platiť. Slováci podľa neho vo veľkom bezplatné PCR testovanie zneužívali, a tak sa zmenia pravidlá, na základe ktorých ho budeš môcť absolvovať zadarmo. Doteraz si ho mal zadarmo, ak si bol v kontakte s pozitívnym človekom, mal si príznaky alebo si sa vrátil zo zahraničia.

Keď sa vrátiš z dovolenky, budeš si PCR test musieť zaplatiť z vlastného vrecka. Krajčí s Matovičom chcú zastaviť zneužívanie
Zdroj: TASR

Krajčí povedal, že po rozhovore s predsedom vlády Igorom Matovičom bude môcť človek absolvovať bezplatný PCR test len dvakrát do mesiaca. Ak sa bude chcieť nechať otestovať viackrát, tak si ho bude musieť zaplatiť z vlastného vrecka.

Najviac zmena pravidiel postihne cestovateľov, ktorí počítali s bezplatnými testami namiesto celej desaťdňovej karantény.

Návrat zo zahraničia tak z nároku na PCR test zadarmo vypadne od 1. februára. Ak sa po tomto dátume vrátiš z dovolenky či výletu, budeš musieť stráviť celých 10 dní v domácej karanténe alebo sa môžeš na vlastnú päsť objednať na PCR testovanie, lenže tentokrát ho už zaplatíš sám.

Domov
Zdieľať
Diskusia