Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2021, 16:46
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Nikoho v strane nedržím nasilu, kľudne môžu ísť, odkázal Kotleba nespokojnému Mazurekovi s Uhríkom

POLITIKA ĽSNS MARIAN KOTLEBA MILAN MAZUREK
Uložiť Uložené

V strane ĽSNS začali po januárovom sneme rozbroje iniciované Milanom Mazurekom a Milanom Uhríkom.

V politickej strane ĽSNS začali počas uplynulého týždňa rozbroje. Milan Mazurek spoločne s Milanom Uhríkom obvinili predsedu strany Mariana Kotlebu z totalitných praktík, pretože nechal zmeniť stanovy tak, aby si mohol svoju pozíciu predsedu ponechať aj v prípade, ak skončí vo väzení. Mazurek s Uhríkom doteraz boli členmi predsedníctva ĽSNS, ale po tejto zmene sa svojich miest vzdali.

Marian Kotleba teraz na obvinenia reagoval. Rebelujúcim členom odkázal, že ich výhrady berie na vedomie, ale nevidí dôvod posielať si odkazy prostredníctvom sociálnych sietí a médií. Mazurek s Uhríkom pritom nie sú jedinými známymi tvárami strany, ktorí sa svojich pozícií v predsedníctve vzdali. Takéto rozhodnutia v statusoch oznámili aj Miroslav Suja a hovorca strany Ondrej Ďurica.

Nikoho v strane nedržím nasilu, kľudne môžu ísť, odkázal Kotleba nespokojnému Mazurekovi s Uhríkom
Zdroj: TASR

Kto chce ísť svojou vlastnou cestou, kľudne môže ísť, nikoho nebudem držať nasilu,“ odkázal nespokojným poslancom Kotleba. Vraj sa teraz nechce sústrediť na vnútorné rozbroje v strane, keď Slovensku vládne Igor Matovič.

Kotleba tak chce so svojou stranou ĽSNS naďalej bojovať proti súčasnej garnitúre a Mazurekovi s Uhríkom naznačil, že ak chcú odísť nadobro, nebude im v tom brániť.

Odporúčané
Slováci sa budú môcť objednať na PCR test kloktaním. Sám si roztok vytlačíš do úst aj ho vypľuješ naspäť do skúmavky Slováci sa budú môcť objednať na PCR test kloktaním. Sám si roztok vytlačíš do úst aj ho vypľuješ naspäť do skúmavky 22. januára 2021, 16:10

Kotleba svoje vyjadrenie nahral na video, v ktorom nevystupuje sám. Spoločnosť mu robia poslanci Rastislav Schlosár a Martin Beluský, pričom obaja údajné netransparentné zmeny stanov odmietli.

Na sneme konajúcom sa začiatkom januára v banskobystrickom sídle strany pritom vraj Kotleba zorganizoval hlasovanie o zmenách takým štýlom, aby sa o tom viacerí členovia predsedníctva nedozvedeli.

Domov
Zdieľať
Diskusia