Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2021, 13:32
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

NAKA opäť zasahuje. Prišla si po známych sudcov

NEWS NAKA
Uložiť Uložené

V Žiline prebieha akcia Plevel 2.

V Žiline prebieha akcia Plevel 2, ktorá sa týka zatýkania sudcov. Podľa informácií Denníka N Národná kriminálna agentúra zadržala predsedníčku súdu Evu Kyselovú aj jej predchodkyňu Máriu Urbanovú.

Pri prvej akcii Plevel síce Evu Kyselovú zadržali, neskôr ju však prepustili na slobodu bez obvinenia. Existovali podozrenia, že je zapojená do korupčnej aféry týkajúcej sa podnikateľa Františka Tótha alias Veľkého Fera. Ten sa nakoniec ku kupovaniu rozsudkov priznal. 

Podľa polície už Urbancovú aj Kyselovú obvinili z korupcie obvinené z korupcie. 


„Obe sú stíhané za zločin prijímania úplatku formou spolupáchateľstva a zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa závažnejším spôsob konania a to porušením dôležitej povinnosti vyplývajúcej zo zamestnania, postavenia alebo funkcie alebo uloženej podľa zákona,“ uvádza polícia s tým, že obvinené mali od februára 2015 do augusta 2019 za peňažné úplatky rozhodovať trestné veci na Krajskom súde v Žiline v prospech trestne stíhaných osôb.

Domov
Zdieľať
Diskusia