Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2021, 12:02
Čas čítania 1:47
Viktor Kniš

Pellegriniho referendum odmietli všetci okrem Danka, naložil mu aj Fico. Spomeňte si na protesty za Kuciaka, odkázal Hipš

NEWS PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Peter Pellegrini chcel počas celoplošného testovania zbierať podpisy na referendum, o pomoc žiadal aj niektoré mimoparlamentné strany a Ficov Smer. Odmietli ho všetci okrem Andreja Danka.

Peter Pellegrini avizoval, že ak vláda schváli celoplošné testovanie, chce sa ho zúčastniť s podpisovými hárkami s cieľom vyzbierať 350-tisíc podpisov na referendum o predčasných voľbách. 

Odporúčané
Žiga na Hlas-SD neprispel ako jediný z predsedníctva strany. Pellegriniho transparentné financie dopadli inak, než sľuboval Žiga na Hlas-SD neprispel ako jediný z predsedníctva strany. Pellegriniho transparentné financie dopadli inak, než sľuboval 12. januára 2021, 9:35

V súvislosti s referendom strana Hlas-SD oslovila aj ďalšie mimoparlamentné strany a opozičnú stranu Smer, aby sa stali členmi petičného výboru. Na Facebooku oznámil prijatie výzvy šéf SNS Andrej Danko, ktorého strana sa dlhodobo v prieskumoch prepadá k dvom percentám. 

Petra Pellegriniho naopak odmietli Progresívne Slovensko, Spolu aj Dobrá voľba a na včerajšej tlačovej konferencii sa obzvlášť útočne vyjadril aj Robert Fico, podľa ktorého je zbieranie podpisov počas plošného testovania veľmi zlý nápad. „To sa tak nerobí, do psej matere,“ vyhlásil na tlačovke. Šéf Smeru súhlasí s referendom a predčasnými voľbami, avšak chce mať lepšie pripravený plán. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa REFRESHER Slovensko (@refreshersk)

Hipš: Spomeňte si na svoj postoj k občianskym protestom po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice

Juraj Hipš ako predseda strany Spolu odmietol zúčastniť sa na zbere podpisov, zároveň otvorene kritizuje Petra Pellegriniho za prešľapy z minulosti. Pripomína mu napríklad, ako sa zachoval pri protestoch po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ale i ďalšie veci.

Domov
Zdieľať
Diskusia