Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2021, 19:08
Čas čítania 0:34
Miriam Rumanková

Letecké spoločnosti Emirates a Etihad pripravili letecké preukazy pre zaočkovaných na Covid-19

NEWS CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Cestovný preukaz IATA budú môcť cestujúci použiť na vybraných letoch z Abú Dhabí. Po úspešnej skúške preukaz rozšíria na ďalšie lety.

Portál Bloomberg informuje o tom, že aerolínie Emirates a Etihad svojim cestujúcim poskytujú možnosť ako aj naďalej cestovať. V prípade, ak má človek za sebou očkovanie proti ochoreniu Covid-19 alebo má negatívny test, môže dostať cestovný preukaz, ktorý sa bude zatiaľ platiť na letoch z Abú Dhabí. Ak by sa preukazy osvedčili, spoločnosti plánujú systém rozšíriť aj na iné lety.

Na preukazoch pracovali dopravcovia zo Spojených arabských emirátov v spolupráci s medzinárodným združením IATA. Prvej fázy zavádzania cestovného preukazu by sa pasažieri mali dočkať už v apríli na letoch z Dubaja. Združenie IATA so skupinou na konci roka naplánovalo testovací program. Začiatkom decembra začali spoločne skúšať nový proces digitálneho overovania založeného na systéme cestovného preukazu IATA Singapore Airlines.

Domov
Zdieľať
Diskusia