Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2021, 11:34
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Takmer 30 % pacientov s Covid-19 museli v Anglicku po prepustení znovu hospitalizovať v nemocnici.

NEWS NEMOCNICA
Uložiť Uložené

Nová štúdia odhaľuje komplikácie, ktoré človeku môže narobiť koronavírus.

Nielen samotné ochorenie Covid-19, ale aj jeho následky môžu mátať pacientov ešte dlhý čas. Nová štúdia z Anglicka sa zamerala na mieru opätovných hospitalizácií pacientov, ktorých prvotne priviezli do nemocnice s koronavírusom a jej výsledky sú znepokojivé.

Takmer tretinu pacientov trpiacich ochorením Covid-19 museli do piatich mesiacov po prepustení z nemocničného lôžka opäť hospitalizovať. Zlé sú aj štatistiky úmrtí. Každý ôsmy z  takýchto pacientov zomrel, uvádza The Guardian.

Skoro 30 % pacientov s Covid-19 museli v Anglicku po prepustení znovu hospitalizovať v nemocnici. Miera úmrtí je až 7-krát vyššia
Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina/Facebook

Štúdia analyzovala 47 870 osôb, ktorých hospitalizovali v nemocnici s diagnózou Covid-19 medzi januárom a koncom augusta 2020. Až 29,4 % z pacientov do nemocnice znovu prijali za menej ako 140 dní po prepustení a 12,3 % z nich zomrelo. V porovnaní s kontrolnou skupinou, ktorá Covid-19 nemala, bola miera opätovnej hospitalizácie 3,5-krát vyššia a miera úmrtí 7-krát vyššia.

Domov
Zdieľať
Diskusia