Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2021, 7:46
Čas čítania 0:55
Adam Novosad

Vynašli vakcínu, no zaočkovaní stále nie sú. Šéf BioNTechu tvrdí, že by ju chcel čím skôr, no musí sa držať poradovníka

NEWS VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Hľadajú však spôsob, ako zaočkovať svojich zamestnancov, ktorí sa priamo podieľajú na výrobe vakcíny. čím skôr,

Vo svete sa debatuje o očkovacích poradovníkoch. Krajiny sa v snahe zabrániť plytvaniu a vyhadzovaniu vakcíny skúšajú očkovať aj náhradníkov, ale objavili sa už aj prípady prednostného očkovania. Na Slovensku túto diskusiu odštartovala vakcinácia Dominiky Cibulkovej, ale neskôr aj vodných slalomárov.

V Nemecku však situácia vyzerá odlišne. Na to, kto kedy dostane vakcínu existujú presné pravidlá, poradovníky a predbehnúť sa dá len veľmi ťažko. Nemci doteraz zaočkovali vyše milión ľudí, pričom na vakcináciu nachystali masívnu infraštruktúru.

Presný rozpis očkovania však spôsobil, že vakcínu doteraz napríklad nedostalo ani samotné vedenie spoločnosti BioNTech, ktorá vyvinula vakcínu Comirnaty v spolupráci s americkým gigantom Pfizer. 

Odporúčané
Majitelia výrobcu prvej úspešnej vakcíny na Covid-19 sú deti tureckých migrantov z Nemecka. Dnes má ich firma hodnotu 20 miliárd Majitelia výrobcu prvej úspešnej vakcíny na Covid-19 sú deti tureckých migrantov z Nemecka. Dnes má ich firma hodnotu 20 miliárd 10. novembra 2020, 22:16
Domov
Zdieľať
Diskusia