Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2021, 18:56
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

Škoda dala IIHF ultimátum: Ak sa hokejové MS uskutočnia v Bielorusku, nebudeme sponzormi

ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Automobilka Škoda zverejnila rázne vyjadrenie o blížiacich sa majstrovstvách sveta v hokeji.

Hokejové majstrovstvá sveta musela Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zrušiť vplyvom pandémie koronavírusu. Odvtedy sa svet naučil, ako športovým podujatiam vytvoriť vhodné bubliny, aby mohli prebehnúť bez diváckej kulisy, avšak stále nevedno, kde sa odohrajú tento rok. A najnovšie ultimátum od automobilky Škoda môže rozhodnúť.

Už v decembri šéf IIHF René Fasel upozorňoval, že politická situácia v Bielorusku majstrovstvám sveta nepraje, a tak zvažoval, kde inde by sa mohol šampionát odohrať. Uplynulý týždeň však zašiel na návštevu za lídrom Bieloruska Alexandrom Lukašenkom, ktorý ho ubezpečil, že jeho krajina je hokejová majstrovstvá pripravená zorganizovať.

At ŠKODA AUTO, we’re huge fans of ice hockey. As such, we’ve proudly partnered with the IIHF Ice Hockey World...

Posted by ŠKODA on Saturday, January 16, 2021

Tohtoročný šampionát malo Bielorusko organizovať spolu s Lotyšskom, lenže Lotyši spoluprácu odmietli po minuloročných voľbách, ktoré sprevádzali podvody a manipulácie a vyvolali historicky najväčšie protesty po celej krajine. Lukašenkova vláda demonštantom odoláva, kritikov zatýka a zároveň tvrdí, že turnaj zorganizujú aj bez Lotyšska.

Domov
Zdieľať
Diskusia