Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2021, 13:07
Čas čítania 1:09
Viktor Kniš

Polícia trvá na 500-eurovej pokute pre muža, ktorý šiel do vedľajšieho okresu po drevo. Fico, Kotleba a Harabin ju nedostali

NEWS ROBERT FICO ŠTEFAN HARABIN
Uložiť Uložené

Policajný prezident objajuje hliadku, ktorá udelila pokutu mužovi za to, že šiel do vedľajšieho okresu po dohodnutú dodávku darovaného dreva.

Policajný prezident Peter Kovařík obhajuje policajtov, ktorí dali Rómovi Lukášovi Hudákovi vysokú pokutu 500 eur za to, že chcel ísť do vedľajšieho okresu po drevo. Informuje o tom denník SME. Podľa polície porušil zákaz vychádzania, pokutu musel zaplatiť aj napriek tomu, že podľa svojich slov navrhol, že sa okamžite otočí a pôjde domov. 

Pokutu obhajuje aj košická krajská polícia, podľa ktorej občan upozornenia policajtov ignoroval a snažil sa pokračovať v jazde. Denník upozorňuje aj na spornú výšku pokuty vzhľadom na skutočnosť, že priemerná výška pokuty za porušenie opatrení akéhokoľvek druhu je na Slovensku asi 67 eur. Lukáš Hudák sa obrátil na ombudsmanku Máriu Patakyovú.

Drevo mu chceli z vedľajšieho okresu darovať, aby mali v osade čím kúriť. Podľa denníka SME žije Lukáš Hudák s rodinou len z 300-eurovej dávky v hmnotnej núdzi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia