Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2021, 22:47
Čas čítania 1:14
Dominik Vetrák

Kiná krvácajú. Tržby sa vlani celosvetovo prepadli o 70 %, v USA to bolo ešte horšie

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Akonáhle sa kiná otvoria, mali by sme štúdiá a tvorcov podporiť najviac ako vieme.

Všetkým nám bolo jasné, že tržby kín budú za rok 2020 a nepochybne aj za rok 2021 veľmi nízke. Variety však prichádza so smutnou správou. V USA sa tržby prepadli o neuveriteľných 80%. Kolíska Hollywoodu takéto nízke ročné tržby nezažila už viac ako 40, pravdepodobne aj 50 rokov. A to nie je započítaná inflácia, takže ide zrejme o výsledky horšie než spred 60 či 70 rokov. 

Kiná v USA boli totiž zavreté cca 9 mesiacov. Aj tie, ktoré boli, alebo ešte stále sú otvorené, fungujú len s obmedzenou kapacitou a prísnymi pravidlami. Veľa ľudí sa teda od kín nehrnie. Nepomáha ani fakt, že v nich nič poriadne nie je. Od marca mali v USA v kinách z hľadiska blockbusterov a väčších filmov premiéru len Tenet, Wonder Woman 1984 a animák Croods 2. 

Odporúčané
Tvorcovia Cyberpunk 2077 sa naďalej vyhovárajú a klamú. V traileroch sme našli množstvo obsahu, ktorý v hre neexistuje Tvorcovia Cyberpunk 2077 sa naďalej vyhovárajú a klamú. V traileroch sme našli množstvo obsahu, ktorý v hre neexistuje 14. januára 2021, 16:11
Domov
Zdieľať
Diskusia