Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2021, 7:54
Čas čítania 1:04
Martin Mičuda

V rámci naplánovanej modelovej ofenzívy sa vráti slávny Renault 5. Ako atraktívny elektromobil

V rámci naplánovanej modelovej ofenzívy sa vráti slávny Renault 5. Ako atraktívny elektromobil
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://en.media.groupe.renault.com/news/renaults-nouvelle-vague-670d-989c5.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">renault.com</a>
TECH RENAULT
Uložiť Uložené

Renault predstavil svoje plány na nasledujúce roky.

Francúzska automobilka nás na uplynulej konferencii ohľadom jej budúceho smerovania veľmi príjemne prekvapila. Nielenže najnovšie vieme, čo plánujú značky Renault, Dacia či Alpine (vrátane nového monopostu F1), ale aj to, že Francúzi sa chystajú oživiť slávne modely. Prvým z nich je kultový Renault 5, ktorý nám už stihla automobilka na prezentácii ukázať v koncepčnej podobe.

Prototyp už na prvý pohľad nadväzuje na ikonické tvary malého mestského vozidla. Ako uviedol riaditeľ dizajnu Renault Gilles Vidal, novodobé stvárnenie 5-ky stelesňuje modernosť a zároveň vychádza z dedičstva značky. Aj keď ide len o štúdiu, jej exteriérový dizajn sa mimoriadne podaril a veľmi efektne kombinuje tradičné detaily s modernými prvkami. 

Renault 5,
Zdroj: https://en.media.groupe.renault.com/news/renaults-nouvelle-vague-670d-989c5.html

Svetlá na oboch koncoch zastupuje výhradne LED-ková technológia s efektnou grafikou. Do oka padnú vystupujúce blatníky, zatiaľ čo veľmi čistý a uhladený dizajn potvrdzujú aj skryté kľučky zadného páru dverí. Nápis Renault sa pravdepodobne do sériovej podoby neprenesie, za to francúzska vlajka na spätných zrkadlách by ostať mohla. Novodobá 5-ka vznikne výlučne v čisto elektrickej verzii. Určená má byť pre masy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia