Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. januára 2021, 22:07
Čas čítania 0:50
Dominik Vetrák

ISIS sa vyhráža hercom z filmu Mosul smrťou. Film na Netflixe ich pobúril a štáb sa bojí o svoje životy

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Snaha o autentické zobrazenie boja proti ISIS nahnevala množstvo skutočných teroristov.

Mosul je minuloročný vojenský film od Netflixu, ktorý zobrazuje agentov špeciálneho irackého tímu SWAT, ktorí sú ochotní položiť svoj život v boji proti teroristickej skupine ISIS. Snímku natočili podľa skutočného príbehu, keď odvážni vojaci zachránili neskúseného policajta Kawu (Adam Bessa).

Lenže zabíjanie členov ISIS je citlivá téma. Snímka sa v Európe a na Blízkom východe stala nesmierne úspešnou, no spoločne s číslami sledovanosti narastal aj počet ľudí, ktorí film znenávideli. 

Veľmi rýchlo to zistil aj herec Suhail Dabbach stvárňujúci kapitána tímu SWAT. Po pár hnusných slovách a vyhrážkach sa dočkal aj komentárov v štýle, že si musí dávať pozor na svoju hlavu, ak ju chce nájsť na krku. Podporovatelia ISIS mu písali, že vedia, kde býva, a že sa s ním čoskoro stretnú, informuje Deadline.

Odporúčané
Tip na seriál: Komédia Ramy ťa rozosmeje svojím prístupom k moslimskému životu Tip na seriál: Komédia Ramy ťa rozosmeje svojím prístupom k moslimskému životu 6. januára 2021, 14:12

Vyhrážky zabitím dostali aj iní členovia štábu, no najviac ich museli zniesť herci. Niektorí si našli vyhrážky priamo na WhatsAppe, pričom im zmizli instagramové profily. Netflix a produkčné spoločnosti AGBO so 101 Studios najali profesionálne ochranky, keďže sa všetci báli o životy hercov. Ochranka bola prítomná aj počas natáčania.

To prebiehalo pod veľmi prísnym drobnohľadom producentov a odborníkov na terorizmus. Film mal krycí názov Picnic a keď sa distribuovali scenáre, odstránili sa z nich akékoľvek zmienky o ISIS. Viac sa o problémovom natáčaní a vydaní filmu Mosul dočítaš tu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia