Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2021, 15:17
Čas čítania 2:12
Viktor Kniš

Fico prišiel na tlačovku bez rúška: Dovolenka v Dominikánskej republike stojí 1100 eur, v Hiltone neprespávam

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Robert Fico na tlačovej konferencii reagoval na aktuálne politické dianie aj sledovanie novinárky Moniky Tódovej.

Robert Fico na tlačovej konferencii odpovedal na otázku redaktorky Denníka N Moniky Tódovej, či bol počas Vianoc na dovolenke v Dominikánskej republike. Podľa svojich slov išiel pravidelnou linkou a podobné dovolenky stoja približne 1100 eur.

Na otázku, kto mu dáva k dispozícii kaštieľ vo Vinosadoch, opäť neodpovedal. „Chodím plávať do súkromného bazéna a budem tam chodiť aj ďalej,“ dodal. 

Robert Fico tvrdí, že je nezmysel, že by sa objavil pred pár dňami v hoteli Hilton. Opäť zopakoval, že býva v prenajatom byte. Týždenník Plus 7 dní ho nafotil, ako z hotela vychádza privátnym východom skoro ráno. O pár minút po ňom vyšla rovnakým vchodom aj čakateľka na prokuratúre Katarína Szalayová. „Užívam majetok, ktorý mám v majetkovom priznaní,“ dodal. 

Mediálno-justičná partička

„Na Slovensku existuje akási mediálno-justičná partička,“ vyhlásil Robert Fico. Včera poslal Denníku N list, v ktorom tvrdí, že novinárka Monika Tódová svojimi článkami o kauzách manipuluje verejnosť a porušuje prezumpciu neviny. 

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Rovnako sa ukázalo, že Tódovú sledovali neznámi muži v Bratislave aj vo Vysokých Tatrách. Zároveň Robert Fico disponoval informáciami o aktivitách novinárky z posledných týždňov. 

List predsedu Smeru začína informáciou o konkrétnom mieste a čase, kde sa novinárka stretla so sudkyňou Špecializovaného trestného súdu Pamelou Záleskou. „Dve veľké kamarátky sa v pondelok 21. decembra 2020 vybrali spoločne na PCR test. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby nešlo o kamarátky na život a na smrť – novinárku Moniku Tódovú z Denníka N a sudkyňu Špecializovaného trestného súdu Pamelu Záleskú. Možno išli potom spolu aj na dovolenku,“ písal Robert Fico. Túto udalosť spomenul na tlačovej konferencii Fico aj dnes. 

Podľa Fica je podozrivé, že Monika Tódová, ktorá sa v článkoch venuje okolnostiam smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, sa stretla so sudkyňou, ktorá rozhodla o jeho vzatí do väzby. 

Robert Fico vyhlásil, že keď budú mať v budúcnosti ďalšie informácie o novinároch, budú ich zverejňovať. 

Monika Tódová sa Roberta Fica opýtala, či je pravda, že „sledku“ na ňu poslali ľudia blízki strany Smer. „Som presvedčený o tom, že je tu veľmi úzka spolupráca medzi vami a konkrétnou sudkyňou, asi nie je náhoda, že ste boli spolu aj na takej intímnej veci, akou je PCR test,“ odpovedal jej Fico s tým, že podstatou problému je, že novinárka píše o kauzách, v ktorých potom sudkyňa Pamela Zásleská rozhodovala. 

Fico tvrdí, že Moniku Tódovú sledovať nedal, len „mala smolu“, že ju niekto uvidel. 

Odporúčané
Robert Fico naďalej prespáva v Hiltone, priateľka Katarína Szalayová ráno opustila hotel 8 minút po ňom Robert Fico naďalej prespáva v Hiltone, priateľka Katarína Szalayová ráno opustila hotel 8 minút po ňom 13. januára 2021, 10:19

Kritika Matovičovej vlády

Robert Fico na tlačovej konferencii kritizoval plán celoplošného testovania vlády. Podľa jeho slov išlo o zmätočnú komunikáciu ministrov a premiéra Igora Matoviča.


Citoval Jaroslava Naďa, ktorý vyhlásil, že nemáme dosť testov aj Richarda Sulíka, podľa ktorého je testov dosť. „Skončilo to tak, že Matovič pourážal všetkých,“ dodal predseda strany Smer-SD s tým, že výsledkom je, že Slovensko patrí medzi najhoršie krajiny na svete ak ide o pandémiu.  

Kritizoval aj predĺženie núdzového stavu. Podľa neho vláda má strach z protestov a zhromaždení, kde ľudia vyjadrujú názor. Členovia vlády podľa Roberta Fica nesú plnú zodpovednosť za obete koronavírusu, ktorí sa podľa neho báli prijať prísnejšie opatrenia v decembri 2020. 

Pôvodne prišiel šéf Smeru na tlačovú konferenciu bez rúška. Nasadil si ho až po niekoľkých minútach, podľa jeho slov sa však prítomní novinári nemuseli báť, pretože má čerstvý negatívny výsledok PCR testu. 

„Keby som povedal pánovi Bugárovi alebo Dankovi, že sú idiotmi, do pár sekúnd by bolo po vládnej koalícii,“ skonštatoval Robert Fico v reakcii na konflikt medzi Matovičom a Sulíkom. rovnako by tak jeho bývalí koaliční partneri spravili aj keby na nich vytiahol nahrávku z rokovania vlády.

Domov
Zdieľať
Diskusia