Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2021, 11:27
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Vicepremiér Holý ponúka, že Slovákom vybaví rovnaké výnimky, aké používal on, keď cestoval za rodinou do Veľkej Británie

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovákom v podobnej situácii ako on chce v čase pandémie pomôcť.

Kauza vicepremiéra Štefana Holého, ktorý cestoval do Veľkej Británie za svojou rodinou bez toho, aby po návrate domov absolvoval karanténu či podstúpil test, vyvrcholila ukázaním dokumentu od hlavného hygienika. Na základe výnimky sa vicepremiér nemusel nechať testovať, pretože mu výnimka túto povinnosť zrušila, píšu TV Noviny.

Odporúčané
Matovič vybuchol v reakcii na kritiku plošného testovania. Tancujete na hroboch ľudí, tak nám tie vakcíny sami vyrobte Matovič vybuchol v reakcii na kritiku plošného testovania. Tancujete na hroboch ľudí, tak nám tie vakcíny sami vyrobte 13. januára 2021, 12:00

Na hlavu Štefana Holého sa zniesla veľká kritika, lebo práve vo Veľkej Británii sa začal šíriť zmutovaný variant koronavírusu. Po jeho návrate z jednej takejto cesty ochoreli na Covid-19 viacerí členovia vlády na čele s premiérom Igorom Matovičom, ale samotný vicepremiér nepovažoval svoju kauzu s výnimkami za príliš podstatnú. Vraj jej preto nevenoval veľa mediálnej pozornosti.

Aj keď sa Holý postupne začal obhajovať, že takéto výnimky sú dostupné pre širokú verejnosť, dovtedy o nich ľudia nevedeli. Vicepremiér tak teraz navrhol, že ochotne pomôže každému, kto má rodinu v zahraničí podobne ako on a výnimku by potreboval. 

„Absolútne nemám problém tú žiadosť preňho podať. To nie je žiadne privilégium člena vlády, je to bežne dostupná vec pre každého občana,“ vyhlásil Holý. Vraj ho občania môžu kontaktovať priamo cez mailovú adresu na stránke jeho úradu ([email protected]), ale otázne zostáva, či vláda tieto výnimky v blízkej dobe nezruší, keďže viacerým predstaviteľom koalície sa nepáčia.

Domov
Zdieľať
Diskusia