Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2021, 13:34
Čas čítania 1:31
Marián Mauik Biel

Rúška so zosilňovaním hlasu alebo vstavanými slúchadlami prichádzajú

TECH
Uložiť Uložené

Smart rúška sú nepríjemným trendom na tohtoročnom veľtrhu elektroniky CES 2021

Dalo sa čakať, že v tejto dobe sa skôr či neskôr stretneme so smart rúškami či maskami. Takmer na celom svete sa stali každodennou súčasťou života (alebo by sa aspoň mali) a technologické firmy zareagovali. Na najväčšom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2021 boli predstavené modely s aktívnym filtrom, zosilňovačom hlasu aj vstavanými slúchadlami.

Odporúčané
Samsung ukázal domáce roboty ako z filmu Wall-E. Jeden ide aj do predaja Samsung ukázal domáce roboty ako z filmu Wall-E. Jeden ide aj do predaja 11. januára 2021, 21:24

Ešte v lete svoj prvý koncept predstavil LG. Išlo vlastne o miniatúrnu verziu jeho radu čističiek vzduchu, ktorú upravil do tvaru rúška. PuriCare Wearable je vybavený drobnými aktívnymi filtrami, HEPA filtrami a UV LED lampou. Do mobilnej aplikácie posiela údaje o tom, že už nastal čas na výmenu filtrov. Na veľtrhu potom LG predstavil ďalšie produkty z radu PuriCare.

LG PuriCare Wearable
LG PuriCare Wearable Zdroj: LG

Model od LG je celoplastový a pomerne masívny a vyzerá ako priemyselný respirátor. Nehovoriac o cene okolo 200 eur. Active+ od AirPop už vyzerá omnoho civilnejšie. Dizajnovo zaujímavé a prateľné rúško má na boku osvetlený modul so senzorom s výdržou pol roka.

AirPop Active+
AirPop Active+ Zdroj: AirPop

AirPop Active+ posiela do mobilnej aplikácie údaje ako pravidelnosť dýchania alebo druh nečistôt, ktoré zachytil. Od prachu až po alergény a mikróby. Ani toto rúško nie je lacná záležitosť. Do obchodov dorazí už v januári za cenu 150 dolárov, teda okolo 120 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia