Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2021, 21:17
Čas čítania 0:50
Jakub Paulík

V Nitre už stojí tretí príves pre telá mŕtvych

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Príves objednalo miestne krematórium.

Ešte len pred tromi dňami sme informovali o tom, že do Nitry priviezli druhý externý príves pre zosnulých. V meste totiž nemajú kde ukladať obete Covidu-19. Ľubomír Muzika zo správy mestských služieb pre denník SME aktuálne potvrdil, že do mesta priviezli už tretí externý príves určený pre obete koronavírusu. 

Bežne totiž mesačne zomrie v Nitre okolo 130 ľudí, v decembri ich kvôli kritickej situácii s pandémiou bolo až 300 a január bude podľa všetkého ešte horší. 

Prvé dva prívesy nechalo do Nitry priviesť mesto, tretí zabezpečilo krematórium. Problém s nedostatkom ukladacieho priestoru pre zosnulých má aj Trnava, ktorá si tiež nedávno objednala podobné zariadenie. Kvôli množstvu obetí majú kvantum práce nielen zdravotníci, ale aj pohrebníctva, ktoré jednoducho nestíhajú.

Odporúčané
Nitra sa zmenila na nepoznanie, je úplne vyľudnená: Boli sme sa pozrieť, ako to vyzerá v najhoršie postihnutom okrese na Slovensku Nitra sa zmenila na nepoznanie, je úplne vyľudnená: Boli sme sa pozrieť, ako to vyzerá v najhoršie postihnutom okrese na Slovensku 6. januára 2021, 13:30

Pozostalí čakali pred pandémiou na kremáciu ich blízkych zhruba tri dni, teraz je to týždeň a môže sa to natiahnuť aj na mesiac. V Maďarsku sa čaká mesiac až dva. Tento problém však nie je len u nás, ale všade, či už v iných štátoch alebo regiónoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia