Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2021, 16:16
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

Do Nitry priviezli ďalší mraziarenský príves na obete Covid-19, prvý je už plný

NEWS
Uložiť Uložené

Obete koronavírusu už nemajú kam ukladať ani v ďalších mestách Slovenska.

V Nitre museli zabezpečiť druhý mraziarenský príves, pretože už nemali kam dávať obete koronavírusu, ktoré v okrese pribúdajú rekordným tempom. Situácia je aj kvôli šíreniu novej mutácie koronavírusu neúnosná, zdravotníci idú z posledného. 

„Pokiaľ sa naplní aj ten, budeme musieť v meste zriadiť veľkokapacitné miesto pre zosnulých. Pohrebné služby nestíhajú, úmrtí na Covid pribúda,“ upozorňuje mesto Nitra.

Odporúčané
Matovič: Deti môžu snívať 2 mesiace, že sa dostanú do školy. Rovnako aj reštaurácie, že otvoria Matovič: Deti môžu snívať 2 mesiace, že sa dostanú do školy. Rovnako aj reštaurácie, že otvoria 9. januára 2021, 12:35

Prvý príves pristavili k cintorínu v Nitre ešte 31. decembra 2020. Naplnil sa teda len za niečo viac ako týždeň. 

TV Markíza informuje, že podobné zariadenie už objednala aj nemocnica v Trnave, ktorá rovnako nemá kam dávať obete ochorenia Covid-19.

V Nitre plošne testujú, skúšajú aplikáciu

Nitrianska radnica skúša pri testovaní na odbernom mieste na mestskom úrade novú aplikáciu na zber dát. Podľa primátora Mareka Hattasa dokáže zjednodušiť administratívu spojenú s testovaním a zrýchliť celý proces. Uľahčí tiež zber dát a ich posielanie do centrálnych registrov.


V prípade, že sa aplikácia TrustOne osvedčí a bola by uznaná aj štátnymi orgánmi, mohla by v budúcnosti nahradiť aj modrý certifikát.

Samotné využitie aplikácie je veľmi jednoduché. Stačí si ju bezplatne stiahnuť do mobilného telefónu a prihlásiť sa do nej pomocou údajov, ktoré dostane človek po testovaní na email.

V Nitre bolo v priebehu piatka otestovaných 10 585 ľudí. Ako informovala radnica na sociálnej sieti, pozitívne testovaných bolo 295 osôb, čo je 2,79-percentná pozitivita. Testovanie v okrese prebieha aj počas celej soboty a nedele. 

Domov
Zdieľať
Diskusia