Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2021, 7:46
Čas čítania 1:04
Tímea Krauszová

Po 10 rokoch ich zachránili zo zatvorenej izby. Traja súrodenci v Indii nezvládli smrť matky a odmietali vyjsť von

NEWS INDIA
Uložiť Uložené

Našli ich v hroznom stave, vyvinuli sa u nich aj mentálne poruchy.

Traja súrodenci sa po smrti svojej matky zamkli v izbe a odmietli vyjsť von. Napriek otcovmu naliehaniu tam dvaja chlapci a jedno dievča strávili neuveriteľných desať rokov, jedlo im otec nosil pred dvere. Izolácia a nedostatočná hygiena sa podpísali na ich fyzickom aj psychickom zdraví, píše český portál idnes. Prípad sa stal v indickom meste Rádžkót.

Vyvinula sa u nich schizofrénia

Trojica detí strávila v izolácii 10 rokov, boli vo veku 30-42 rokov. Ich otec, 80-ročný bývalý vládny úradník, im pred dvere vždy nosil jedlo. Napokon po rokoch požiadal o pomoc miestnu neziskovú organizáciu, pretože prestali odpovedať. Dobrovoľníci vyrazili dvere a to, čo v izbe našli, im vyrazilo dych.

Odporúčané
Vzdal by si sa detí, aby si zastavil klimatickú krízu? Niekto verí, že týmto spôsobom dokážeme zvrátiť osud Zeme Vzdal by si sa detí, aby si zastavil klimatickú krízu? Niekto verí, že týmto spôsobom dokážeme zvrátiť osud Zeme 9. januára 2021, 14:31

Bratia ležali na podlahe nahí, sestra bola síce oblečená, no všetci traja boli v zúboženom stave. V izbe neskutočne smrdelo, pretože tam nebola ani len toaleta, celá miestnosť bola v dezolátnom stave. Nikto nechápe, ako tam dokázali prežiť toľko rokov.

Súrodencov okúpali a dali im čisté šaty, ostrihali ich a mužov aj oholili. Neskôr šli na lekársku prehliadku. Vyvinula sa u nich schizofrénia, jeden z bratov prestal rozprávať, druhý trpí čiastočnou stratou pamäti. Žena je na tom najlepšie, práve ona sa o bratov starala a dávala im jedlo od otca. Okrem jedla im dával aj noviny, ktoré si vždy prečítali – nahromadili sa ich tri plné vozíky.

Domov
Zdieľať
Diskusia