Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2021, 14:28
Čas čítania 0:59
Jakub Paulík

Desiatky slovenských kňazov išli bojovať do prvej línie v nemocniciach. Niektorí pracujú aj na covid oddeleniach

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Vzhľadom na nedostatok zdravotníkov je ich pomoc veľmi vítaná.

Verejnosť na Slovensku bola po nedávnej informácii o konaní omší v niektorých kostoloch zo začiatku januára výrazne pohoršená. Podľa nových opatrení totiž mali kostoly zostať zatvorené do 24. januára. Desiatky kňazov z východného Slovenska si však naopak povedali, že opatrenia budú rešpektovať a dodatočne sa rozhodli pomôcť v prvých líniách.

Ako sa uvádza na webe košickej arcidiecézy, kňazi usilovne pomáhajú zdravotníkom pracujúcim z posledných síl. „Mladí kňazi košickej arcidiecézy aktívne oslovili nemocnice s ponukou dobrovoľnej služby pre výpomoc počas pandémie. Zo spontánnej aktivity dobrovoľníctva sa dnes v Prešove sformovala prvá skupina kňazov, ktorí od rána nastúpili do služby,“ informovali na stránke arcidiecézy.

Odporúčané
Zdravotník z urgentu: Osobne si myslím, že najlepšie riešenie by bolo spraviť aj lockdown na sociálnych sieťach Zdravotník z urgentu: Osobne si myslím, že najlepšie riešenie by bolo spraviť aj lockdown na sociálnych sieťach 30. decembra 2020, 14:30

V Košiciach od pondelka v nemocniciach pomáha 23 kňazov.Teraz počas aktuálneho lockdownu, keďže sme ako kňazi vyblokovaní v tom priamom kontakte, rozhodli sme sa priblížiť k najzraniteľnejším a čosi pre nich pozitívne urobiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia