Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2021, 9:31
Čas čítania 1:15
Jakub Paulík

Do marca sa na Slovensku podľa analytika koronavírusom nakazí asi 1 500 000 ľudí

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Môžeme očakávať premorenie obyvateľstva?

V sobotu ráno sme ťa informovali o upozornení analytikov z Dáta bez pátosu o kritickej situácii v Banskej Bystrici, ktorá je dokonca horšia ako v Nitre. Ešte večer vedenie mesta požiadalo vládu a hlavného hygienika, aby zvážili možnosť plošného testovania aj v okrese Banská Bystrica. Pokiaľ by ho neschválili, žiadajú sprísnený lockdown.

Je to trochu o predikcii, ale nás vždy zaujímali čísla "na zajtra" a nie to, čo bolo včera,“ uviedli analytici, ktorých predpovede majú váhu. Predikcia Ivana Bošňáka z Dáta bez pátosu nie je pre Slovensko príliš priaznivá. Ako však uvádzajú analytici na svojom Facebooku, ich cieľom nie je strašiť ľudí, ale upozorniť ich, „aby sa zmenil vzor správania aj tých, ktorí nerozumejú obrázkom a informáciám z nemocníc“.

V rozhovore pre Plus JEDEN DEŇ analytik Ivan Bošňák uviedol, že sa do marca koronavírusom nakazí takmer 1,5 milióna Slovákov. Počet infikovaných podľa analytika stúpa v dôsledku cestovania za príbuznými počas sviatkov a osláv Silvestra, pri ktorých obyvatelia nedbali na opatrenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia