Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2021, 11:03
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Aktualizované: Banská Bystrica horí, dokonca viac ako Nitra. Vedenie mesta chce testovanie alebo tvrdý lockdown

NEWS
Uložiť Uložené

Podľa analytikov z Dáta bez pátosu musia kompetentní okamžite zasahovať v okrese Banská Bystrica, kde je situácia horšia ako v Nitre.

Aktualizované: Vedenie mesta v sobotu večer požiadalo vládu a hlavného hygienika, aby rozhodli, či je vhodné plošné testovanie. Ak nie, žiadajú o sprísnenie lockdownu pre celý okres.

Analytici z platformy Dáta bez pátosu upozorňujú na zhoršujúcu sa situáciu v okrese Banská Bystrica. Podľa najnovších grafov je na základe 7-dňovej incidencie tento okres momentálne zasiahnutý ešte viac ako Nitra, v ktorej počas aktuálneho víkendu prebieha plošné testovanie a nariadili tam ešte prísnejší lockdown. 

So zhoršujúcou sa situáciou súvisí aj skutočnosť, že sa Slovenskom šíri nový a ešte nákazlivejší kmeň koronavírusu.

„Ak máte niekto číslo na pána župana v BB, hygienika v BB, ministra Mareka Krajčího alebo pána Jána Mikasa, posuňte im túto mapku. Je to trochu o predikcii, ale nás vždy zaujímali čísla "na zajtra" a nie to, čo bolo včera,“ upozorňujú analytici. 

Odporúčané
VIDEO: Aktuálna situácia v Univerzitnej nemocnici v Bratislave. Toto je realita VIDEO: Aktuálna situácia v Univerzitnej nemocnici v Bratislave. Toto je realita 8. januára 2021, 15:12

Podľa odborníkov by momentálne bolo správne nasadiť prísnejší zákaz vychádzania v Banskej Bystrici aj v Trenčíne. Naopak, situácia sa trochu zlepšuje v Prešove a Žiline, ktoré sú na tretinových číslach v porovnaní s najviac zasiahnutými oblasťami. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia