Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. januára 2021, 14:19
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

Šéf väznice v Prešove, kde spáchal Lučanský samovraždu: Ak si chce vziať obvinený život, tak je jedno, akú posteľ má

NEWS
Uložiť Uložené

Podľa Norberta Kundráka si život vo väzbe zoberie každý, kto to myslí naozaj vážne. Zabrániť tomu je skoro nemožné.

Branno-bezpečnostný výbor parlamentu sa zhodol, že Milana Lučanského začiatkom decembra nezbili a zranenia si spôsobil sám. Okrem generálneho prokurátora sa neverejného zasadnutia zúčastnil aj šéf prešovskej väznice, kde vykonával väzbu bývalý policajný prezident. Norbert Kundrák Denníku N v rozhovore uviedol, že dokázal zodpovedať na všetky otázky poslancov a z výboru odchádzal „maximálne spokojný“.

Podľa jeho slov dôkazy z prešetrovania jasne dokazujú, že Zbor väzenskej a justičnej stráže v tomto prípade nespravil žiadnu chybu. Kundrák sa neodkladne dostavil do väznice, keď mu oznámili, že sa Lučanský pokúsil o samovraždu. Osobne dohliadal na to, aby sa po udalosti v cele pohybovali len osoby, ktoré na to mali dôvod. 

Kundrák pre Denník N dodáva, že z jeho 25-ročných skúsenosti vyplýva jednoznačný záver – ak si niekto chce za mrežami zobrať život a myslí to vážne, tak sa mu to podarí. Milan Lučanský sa podľa dokumentov ministerstva spravodlivosti obesil na teplákovej bunde a poschodovej posteli. Šéf väznice v Prešove už zažil aj iné prípady. 

„Ak si chce vziať obvinený život, tak je jedno, akú posteľ má. Zažil som samovraždu, keď sa obvinený priviazal o čelo postele. Nemal poschodovú posteľ a ani sa nespustil z tej svojej dolu na zem. Nie, on sa po posteli posúval smerom k nohám a tak sa uškrtil,“ popisuje Kundrák.

Odporúčané
Pohreb Milana Lučanského: Prišli stovky ľudí aj exminister Kaliňák, policajti zablokovali zjazd z diaľnice do Štrby Pohreb Milana Lučanského: Prišli stovky ľudí aj exminister Kaliňák, policajti zablokovali zjazd z diaľnice do Štrby 8. januára 2021, 14:44

Šéf prešovskej väznice sa zároveň nestotožňuje s rozhodnutím ministerky Kolíkovej zverejniť mená príslušníkov ZVJS, ktorí prišli s Lučanským do styku pri prvom incidente. Podľa Kundráka tak rezort spravodlivosti vystavil konkrétnych ľudí nenávisti verejnosti.

Zbor väzenskej a justičnej stráže zverejnil krátko po udalosti otvorený list, v ktorom avizoval, že podá trestné oznámenie na viacerých známych šíriteľov hoaxov. Zároveň vyjadril názor, že nie je dobrým rozhodnutím, aby odstupoval ich šéf Milan Ivan.

Norbert Kundrák
Zdroj: TASR - Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia