Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2021, 16:38
Čas čítania 1:34
Martin Mičuda

Privítaj 4. najväčšiu automobilku na svete. Stellantis zoskupuje koncerny PSA a FCA

Privítaj 4. najväčšiu automobilku na svete. Stellantis zoskupuje koncerny PSA a FCA
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.fcanorthamerica.com/image-gallery.do?method=view&imageGalleryId=1187&mid=29" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">fcanorthamerica.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

V novovznikajúcom podniku Stellantis skôr či neskôr príde na zredukovanie automobilových značiek.

Ak sleduješ automobilové dianie pozorne, iste ti ešte minulý rok neunikli zákulisné správy o tom, že sa schyľovalo k spojeniu dvoch obrovských automobilových koncernov. Už počas prvých dní roka 2021 schválili akcionári oboch podnikov vznik 4. najväčšieho výrobcu automobilov na svete, preto bolo jasné, že fúzia nadobudne platnosť čo nevidieť. Stalo sa tak práve v uplynulých dňoch, kedy spoločnosť Stellantis oficiálne oznámila svoj vznik.

Došlo teda k spojeniu taliansko-americkej skupiny FCA (Fiat Chrysler) a francúzskeho PSA (Peugeot Citroën). Hlavou novovzniknutého koncernu je doterajší riaditeľ PSA, Carlos Tavares. Odhaduje sa, že ročný predaj zlúčenej spoločnosti bude približne 8,1 milióna vozidiel. 

Môže za to najmä skutočnosť, že pod fúziu FCA a PSA spadá až 14 značiek – Abarth, Alfa Romeo, Dodge, Fiat, Jeep, Chrysler, Lancia, Maserati, RAM, DS, Citroën, Opel, Peugeot a Vauxhall.

Domov
Zdieľať
Diskusia