Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2021, 17:16
Čas čítania 1:13
Miriam Rumanková

V Nitre bude povinné plošné testovanie. Bez negatívneho výsledku testu nebudú môcť ísť ľudia do práce

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Obyvatelia nitrianskeho okresu budú môcť ísť do práce len s negatívnym testom, ktorý nie je starší ako sedem dní.

Igor Matovič na úvod tlačovej konferencie povedal, že aktuálna situácia v meste Nitra je horšia ako bola situácia na Orave pred dvomi mesiacmi a to o 50 percent. Na pôde areálu nitrianskej nemocnice vyhlásil, že sa treba vrátiť ku koreňom a ísť podľa vzorca troch oravských regiónov, kde prebiehali tri celoplošné testovania. „Oravu sme zobrali doslova hrobárovi spod lopaty,“  vyhlásil premiér Igor Matovič.

Premiér ocenil, že v Nitre pristupujú k plošnému testovaniu poctivo a bude podobné ako na Orave. „Nemôžeme si dovoliť zatvoriť fabriky na tri týždne a zastaviť výrobu,“  vysvetľuje Igor Matovič.

Testovanie sa bude konať už najbližší piatok, sobotu a nedeľu a bude sa opakovať tri krát počas nasledujúcich víkendov. Ľudia nebudú môcť ísť do práce bez testu počas najbližších troch týždňov. K téme má v stredu ráno mimoriadne zasadnúť vláda. Podľa slov Igora Matoviča vláda prijme špeciálne rozhodnutie pre Nitriansky okres. Doplnil, že v Nitre je aktuálne pozitívny každý desiaty človek. 

Domov
Zdieľať
Diskusia