Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2021, 18:25
Čas čítania 0:48
Lukáš Čelka

Slováci v Rakúsku sa nakazili zmutovaným infekčnejším koronavírusom, ktorý sa začal šíriť v Británii

NEWS RAKÚSKO
Uložiť Uložené

Už to prišlo aj k našim susedom.

V Rakúsku dnes zaznamenali prvé prípady nákazy novým variantom koronavírusu, ktorý sa šíri z Británie. Medzi nakazenými sa nachádzajú aj dvaja Slováci, chlapci vo veku deväť a desať rokov, informoval o tom portál Kurier.

Odporúčané
Ruší sa externá maturita, oznámil Gröhling. Starší žiaci sa do škôl vrátia najskôr o 3 týždne po pretestovaní Ruší sa externá maturita, oznámil Gröhling. Starší žiaci sa do škôl vrátia najskôr o 3 týždne po pretestovaní 4. januára 2021, 18:38

U rakúskych susedov sa po sviatkoch počet pozitvne testovaných mierne zvýšil, uviedol to tamojší minister zdravotníctva Rudolf Anschober. Tvrdí, že je potrebné, aby šírenie koronavírusu zredukovali tak, aby im pribúdalo menej ako 1 000 pozitívnych testov denne. Momentálne je tu denný prírastok pozitívne testovaných okolo 1 600. 

Prvé mesiace tohto roku budú podľa slov Anschober ťažké. V Európe panujú „veľmi rozšírené obavy“ z mutácie vírusu vo Veľkej Británii. Prvé správy o tejto mutácii prišli 21. decembra, v tom čase Rakúsko na svojom území zakázalo pristávanie na lietadiel z Veľkej Británie a neskôr aj z Južnej Afriky. 

Britská mutácia koronavírusu sa tu prejavila v štyroch prípadoch. V jednom z nich sa jednalo o Rakúšana, ktorý pricestoval z Veľkej Británie na jednom z posledných lietadiel. Pri príchode mal pozitívny test a umiestnil sa do domácej karantény so svojou sestrou. 

Ďalším prípadom je 12-ročná Rakúšanka, ktorá do krajiny vstúpila 18. decembra. Nakoľko bola prechladnutá, ju jej mama nechala otestovať. Test potvrdil jej pozitivitu.  Ďalšími dvoma prípadmi sú aj dve deti zo Slovenska, ktoré boli testované na letisku a okamžite izolované. 

Domov
Zdieľať
Diskusia