Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2021, 7:53
Čas čítania 1:07
Viktor Kniš

V Nitre zomrel na koronavírus zdravotník z prvej línie: Jednu zimu bez lyží a sánkovačky vydržíte, odkazuje verejnosti kolega

NEWS
Uložiť Uložené

Situácia v Nitre je čoraz neúnosnejšia. Koronavírusom sa nakazil aj zdravotník z prvej línie Jozef, ktorý ťažkému priebehu podľahol.

Tvrdý lockdown na Slovensku zaviedli až od 1. januára 2021, a tak sa jeho efekt môže prejaviť až o niekoľko dlhých dní. Zatiaľ stále platí, že Slováci opatrenia nedodržujú a situácia v nemocniciach sa naďalej zhoršuje.

Slovenské nemocnice majú skoro plné kapacity a problémom je aj vyťaženosť personálu, ktorému sa nákaza rovnako nevyhýba. Obzvlášť zlá situácia je v Nitre, kde ochoreniu Covid-19 podľahol aj vojak z prvej línie Jozef, ktorý v minulosti pracoval ako vojak a počas pandémie pomáhal v nemocnici.

Správu na Facebooku oznámil profil Ozbrojených síl SR. „Včera nás opustil náš bývalý kolega, ktorý obliekal uniformu 12.mpr v Nitre (na fotke v strede) Po odchode do zálohy pracoval v nemocnici a pomáhal v boji s pandémiou ako len vedel. Aj počas celoplošného testovania odoberal vzorky v Nitre. Včera bohužiaľ covidu podľahol aj on sám,“ uviedli OS SR na sociálnej sieti. 

Smutnú správu na sociálnej sieti komentoval jeho kolega Milan Kulovský. „Žiaľ, mnohí z našich kolegov sa počas práce a pri pomoci ľuďom nakazili a následne bojovali a stále bojujú s ťažkým priebehom ochorenia Covid-19. Každý z nás takého kolegu má. Niektorí sa medzi nás už nevrátia. Poslednou obeťou je Jozef z Nitry,“ uvádza Kulovský. 

Odporúčané
VEĽKÝ PREHĽAD ZÁKAZOV: Ako vyzerá tvrdý lockdown na Slovensku? VEĽKÝ PREHĽAD ZÁKAZOV: Ako vyzerá tvrdý lockdown na Slovensku? 1. januára 2021, 10:32

Lekár tiež na verejnosť apeluje, aby si uvedomila, že sebeckosť nie je cestou von z tejto situácie, práve naopak. „Jednu zimu bez lyží a sánkovačky vydržíte. Niektorí otcovia a matky svoje deti už nikdy na hory nezoberú,“ dodáva Kulovský s tým, že pre rozhovor s Bohom ľudia nepotrebujú výnimočne otvorené kostoly. 

„Nebuďte sebeckí, ukrojte trochu z vášho komfortu a venujte myšlienky tým, ktorí sú teraz chorí a tým, ktorí sa o nich starajú...,“ uzatvára doktor s tým, že nežiadajú ani vyvesenie čiernej vlajky pred ministerstvom, čím odkazuje na aktuálne dianie na inom fronte. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia