Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2021, 11:41
Čas čítania 1:02
Daniel Mikolášik

Univerzita Komenského a STU by sa mohli spojiť. Nepotrebujeme mať desiatky vysokých škôl, tvrdí Gröhling

NEWS BRANISLAV GRÖHLING ŠKOLSTVO VYSOKÉ ŠKOLY
Uložiť Uložené

Minister školstva tým chce docieliť vznik veľkých a kvalitných vysokých škôl.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR bude mať v roku 2021 vyčlenený balík finančných prostriedkov, ktorým bude chcieť motivovať vysoké školy, aby sa spájali a zlučovali. Ako uviedol v rozhovore pre TASR šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS), verí, že v roku 2021 sa podarí aspoň jedno takéto zlúčenie alebo spojenie.

Odporúčané
Maturitu si budeš môcť urobiť aj v 3. ročníku, povedal to minister školstva Branislav Gröhling Maturitu si budeš môcť urobiť aj v 3. ročníku, povedal to minister školstva Branislav Gröhling 27. decembra 2020, 11:14


Podľa Gröhlinga spájaním a zlučovaním vysokých škôl chcú docieliť vznik veľkých a kvalitných vysokých škôl. Následne budú mať tieto školy aj väčšiu možnosť sa umiestňovať v rámci kvality v jednotlivých medzinárodných hodnoteniach. Otázka nie je podľa ministra, či sú s touto navrhovanou zmenou spokojní rektori vysokých škôl a univerzít.

Domov
Zdieľať
Diskusia