Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2021, 17:09
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Chladiaci príves pre telá mŕtvych už stojí v Nitre. Mesto nezvláda boj s koronavírusom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Miestna nemocnica bude musieť povolať zdravotníkov z ambulancií.

Mesto Nitra má problémy s odkladaním tiel a počet obetí Covidu-19 stále pribúda. Primátor mesta Marek Hattas preto informoval, že si museli objednať externý chladiaci príves. Ten sa už od včera nachádza na Cintoríne sv. Cyrila a Metoda.

Chladiaci príves pre telá mŕtvych už stojí v Nitre. Mesto nezvláda boj s koronavírusom
Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj

My ako samospráva sme dnes museli zabezpečiť externý chladiaci box pre zosnulých, pretože kapacity na mestských cintorínoch sú vyčerpané,povedal Marek Hattas. Situáciu v Nitre a okolí označil za extrémne vážnu.

Okrem miesta na ukladanie mŕtvol však v Nitre chýba aj zdravotnícky personál. Okresný krízový štáb v meste preto rozhodol, že nitrianska fakultná nemocnica bude môcť povolávať zdravotníkov z ambulancií.

Nitra v období od 8. až 10. januára plánuje v meste vykonať plošné dobrovoľné testovanie. Týmto spôsobom chcú zamedziť, aby sa pandemická situácia v danej oblasti ešte viac zhoršovala.

Fakultná nemocnica trpí akútnym nedostatkom personálu, reálne hrozí, že chorí nedostanú adekvátnu pomoc a príde k nárastu zbytočných úmrtí. Testovanie môže v Nitre a okolí pomôcť znížiť krivku a zmierniť nápor na nemocnicu. Nie je to však všemocný nástroj. Prvoradá je zodpovednosť každého jedného z nás,“ uviedol na Facebooku Hattas.

Odporúčané
Ego bojoval s popieračmi koronavírusu aj extrémistami, Franto a Fobia Kid sa udobrili. Toto sú najsvetlejšie momenty domáceho rapu Ego bojoval s popieračmi koronavírusu aj extrémistami, Franto a Fobia Kid sa udobrili. Toto sú najsvetlejšie momenty domáceho rapu 1. januára 2021, 12:30
Domov
Zdieľať
Diskusia