Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2020, 19:11
Čas čítania 0:45
Daniel Mikolášik

Balenciaga predstavila neónové futbalové kopačky. Predávať sa budú za takmer 600 eur

MÓDA BALENCIAGA
Uložiť Uložené

Demna Gvasalia to s použitím tenisiek na šport očividne myslí úplne vážne.

Francúzsky luxusný módny dom Balenciaga sa snaží medzi svojimi potenciálnymi zákazníkmi osloviť aj športových nadšencov. V rámci aktuálnej ponuky totiž predstavil neónovo-žlté futbalové kopačky s výstižným názvom „Soccer“, ktoré dopĺňajú kolekciu jeseň/zima 2020.

Ako píše portál Hypebeast, extravagantné farebné prevedenie Fluo Yellow sú dodatkom ku kolekcii, za ktorou stojí známy módny dizajnér, aktuálny kreatívny riaditeľ Balenciagy a zakladateľ značky Vetements Demna Gvasalia. V rámci nej vyšli už aj značkové futbalové dresy či športové páperové bundy.

Odporúčané
Tipy na vianočný darček: 10 najlepších tenisiek pod stromček do 100 € Tipy na vianočný darček: 10 najlepších tenisiek pod stromček do 100 € 9. decembra 2020, 14:30

Neónové kopačky však nie sú jediné, s ktorými high fahsion gigant prichádza na trh. Prednedávnom stihli predstaviť už čierne, biele či červené v rovnakej siluete. Tá je veľmi podobná bizarnému páru tenisiek Balenciaga Zen, ktorý ešte začiatkom roka 2020 spôsobil ošiaľ na sociálnych sieťach, kedy sa väčšina módnych nadšencov vysmiala ich vzhľadu.

Základný materiál použitý na týchto odvážnych kopačkách je polyuretán, vďaka ktorému sú mimoriadne ľahké a preto sa zdá, že Gvasalia to s použitím tenisiek na šport myslí úplne vážne. Elastický jazyk, zaoblená špička a prešívaný zvršok z nich robia skutočné športové náčinie.

Nechýba ani malé logo značky a iniciály BB na päte. Cena kopačiek však nie je príliš prijateľná. Módny dom si totiž za jeden pár pýta 725 amerických dolárov, čo je v prepočte približne 592 eur.

Späť
Zdieľať
Diskusia