Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2020, 14:13
Čas čítania 0:30
Dominik Vetrák

Nomadland je najchválenejší film roka. Dráma o ľuďoch bez domova žijúcich na cestách sa ti dostane pod kožu

FILMY A SERIÁLY NOMADLAND
Uložiť Uložené

Čucháme Oscary, a čo ty?

Searchlight Pictures (bývalé Fox Searchlight, dnes už pod vlajkou Disney) konečne vydalo prvý trailer pre svoju očakávanú drámu Nomadland (Zem Nomádov). Ide o road trip s hlbokým posolstvom a dôrazom na zachytenie života Nomádov – ľudí žijúcich na cestách. 

Režíruje Chloé Zhao, ktorá sa v roku 2017 blysla famóznou drámou The Rider a momentálne dokončuje marvelovku Eternals. Ešte predtým však do kín dorazí jej komornejšie ladená dráma Nomadland.


Adaptácia románu Jessicy Bruder sa točí okolo 60-ročnej ženy, ktorá počas finančnej krízy príde o všetko. Rozhodne sa teda vydať na cestu po americkom západe, kde by mohla opäť nájsť životný pokoj.

V hlavných úlohách uvidíme oscarovú Frances McDormand, Davida Strathairna, Charlene Swankie a Lindu May. Po debutovovom traileri máme z filmu veľmi pozitívne dojmy. Veríme, že nás režiséra Zhao v kinách ohúri. Premiéry sa dočkáme vo februári. 

Nomadland
Zdroj: Searchlight Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia