Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. decembra 2020, 11:37
Čas čítania 0:27
Viktor Kniš

V Rakúsku napadlo množstvo snehu. Pre kalamitu hlásia najvyšší stupeň výstrahy, domácnosti sú bez elektriny

NEWS RAKÚSKO SNEH
Uložiť Uložené

V niektorých oblastiach Rakúska platí najvyšší stupeň lavínového nebezpečenstva.

Do oblastí východné Tirolsko a Korutánsko v Rakúsku zavítala obzvlášť silná snehová kalamita, ktorá priniesla aj v nižších oblastiach až 150 centrimetrov snehu. Platí tam najvyšší stupeň lavínového nebezpečenstva. Lokálne denníky vrátane Kronen Zeitung informujú, že v niektorých oblastiach zostali tisícky domácnosti bez elektriny, upozornili noviny.sk.

Odporúčané
Bödörove „teambuildingy” vo vinici Radošina: Vždy tam vraj chodili aj Dušan Kováčik a Robert Kaliňák Bödörove „teambuildingy” vo vinici Radošina: Vždy tam vraj chodili aj Dušan Kováčik a Robert Kaliňák 7. decembra 2020, 18:33

Obrovská nádielka snehu prekonala doterajšie rekordy. Vo východnom Tirolsku na začiatku decembra neboli na podobné snehové zrážky zvyknutí. Meteorológovia naďalej upozorňujú na nepriaznivú predpoveď, ktorá odhaduje aj pokračovanie masívneho sneženia v nasledujúcich dňoch. Situáciu na Facebooku dokumentuje profil Sturm und Gewitterjagd Tirol, podľa ktorého sneh komplikuje obyvateľom Rakúska život už niekoľko dní. 

Zasahovať už museli aj záchranné zložky, sneh totiž zavalil niekoľko domov a auto. Lavínové nebezpečenstvo pretrváva naďalej, a to aj v  Taliansku a Švajčiarsku.

Domov
Zdieľať
Diskusia