Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2020, 16:13
Čas čítania 0:26
Viktor Kniš

Slovensko nakupuje ďalších 16 miliónov antigénových testov

NEWS
Uložiť Uložené

Podľa premiéra Igora Matoviča mal rezort hospodárstva testy obstarať k 2., 9., 16. a 31. decembru.

Ministerstvo hospodárstva SR spustilo zverejnením oznámenia o začatí prípravných trhových konzultácií verejné obstarávanie antigénových rýchlotestov. Oznámenie zverejnil rezort na svojej internetovej stránke spolu s dotazníkom, ktorý musia záujemcovia o túto zákazku vyplniť a poslať do stredy (2. 12.) do 11.00 h na e-mailovú adresu [email protected].


MH SR špecifikovalo minimálne požiadavky na diagnostický rýchlotest, minimálny obsah testovacej súpravy i miesto dodania. Súčasťou dotazníka je aj otázka, či záujemca môže dodať osem miliónov testov do 16. decembra.


Minister hospodárstva Richard Sulík dostal za úlohu obstarať 16 miliónov antigénových testov na rokovaní vlády 19. novembra. Podľa premiéra Igora Matoviča mal rezort hospodárstva testy obstarať k 2., 9., 16. a 31. decembru. Sulík minulý týždeň premiéra informoval, že termíny sa nedajú bez porušenia zákona splniť.

Domov
Zdieľať
Diskusia