Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2020, 8:39
Čas čítania 0:30
Lukáš Čelka

V sobotu otestovali 68 888 ľudí: 1366 z nich malo pozitívny výsledok

NEWS
Uložiť Uložené

Víkendové pretestovanie pokračuje aj v nedeľu.

V sobotu otestovali zdravotníci v rámci plošného testovania antigénovými testami 68 888 ľudí. Z toho malo 1366 pozitívny výsledok, pozitivita teda dosiahla 1,98 percenta. Informoval o tom minister obrany Jaroslav Naď na facebooku.

Minister sa zároveň poďakoval všetkým, ktorí sa zúčastnili testovania. Starostom a primátorom odporučil motivovať ľudí, aby na test prišli aj v nedeľu.
To, že je nižšia účasť znamená, že čísla pozitívne testovaných v jednotlivých obciach sú vyššie. Testovať sa totižto chodia najmä tí, ktorí majú podozrenie, že by mohli byť pozitívni. To môže mať následne dopad na výber obcí a miest pre ďalšie testovanie," uviedol s tým, že najmä pri antigénových testoch je dôležité testovať sa pravidelne.


Víkendové pretestovanie sa koná v 458 mestách a obciach na Slovensku. Tentoraz je dobrovoľné. Ľudia sa môžu dať testovať aj v nedeľu od 8.00 do 20.00 h.

Domov
Zdieľať
Diskusia