Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2020, 7:42
Čas čítania 0:42
Lukáš Čelka

Pacient s Covidom zahral na husliach, aby poďakoval zdravotníkom. Nezabránila mu v tom ani pľúcna ventilácia

NEWS
Uložiť Uložené

Za toto si tento straší pán zaslúži obdiv.

Jeden z pacientov, ktorí bojujú s ochorením Covid-19 v nemocnici v Utahu, je bývalý člen orchestra, Grover Wilhelmsen. Aj napriek vážnemu zdravotnému stavu, sa rozhodol šíriť radosť na JIS svojou hrou na husle. V hraní mu nezabránila ani pľúcna ventilácia, píše portál CNN.

Síce je tento sedemdesiatročný pacient napojený na pľúcnu ventiláciu a nie je schopný povedať ani slovo, bol odhodlaný ukázať svoju vďačnosť zdravotníckemu personálu hrou na husle. Na komunikáciu so zdravotnou sestrou používal Wilhelmsen výlučne pero a papier, pričom raz jej napísal zvláštnu žiadosť.

Odporúčané
Matovič: V decembri bude masívne celoplošné testovanie. Následne prebehnú opakované lokálne testovania v ohniskách nákazy Matovič: V decembri bude masívne celoplošné testovanie. Následne prebehnú opakované lokálne testovania v ohniskách nákazy 19. novembra 2020, 14:43

„Uprostred mojej zmeny napísal: Chcel by som hrať na husle tu v nemocnici. Čo si myslíš o tom, že by sem moja žena priniesla husle?“, uviedla nemocnica v tlačovej správe o rozhovore pacienta so zdravotnou sestrou. Napriek určitému plánovaniu a schvaľovaniu lekármi, mu nakoniec zdravotná sestra vyšla v ústrety. 

Zamestnanci na JIS sa zhromaždili okolo zatvorených sklenených dverí Wilhelmsenovej izby, aby počúvali a sledovali, ako ich pacient hrá hrá.

„Do očí sa mi vohnali slzy," hovorí pacientova ošetrovateľka Ciara Sase. „Vidieť, ako napriek chorobe a napojeniu na prístroje dokáže stále hrať, bolo pre zdravotníkov neskutočne silné,“ dodala. 

Domov
Zdieľať
Diskusia