Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2020, 10:22
Čas čítania 3:47
Tímea Krauszová

V sobotu sa nechalo otestovať 2 581 113 Slovákov. Pozitívnych je viac ako 25-tisíc

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Minister obrany to povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Petržalke.

Predseda vlády Igor Matovič dnes vystúpil na tlačovej konferencii na odberovom mieste v bratislavskej Petržalke (Dostihová dráha) spolu s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím a ministrami Jaroslavom Naďom, Romanom Mikulcom a Milanom Krajniakom. Spoločne zhodnotili prvý deň celoplošného testovania.

„Počet, ktorý som sa dozvedel v noci, mi vyrazil dych,“ povedal na úvod Matovič. „Výsledok považujem jednoznačne za dôkaz, že Slovenská republika ako spoločenstvo zodpovedných ľudí funguje. Všetci sme potrebovali takýto dôkaz vidieť. Napriek snahám, rečiam a pochybnostiam, za 17 dní Ozbrojené sily SR dokázali zorganizovať najväčšiu akciu, akú sme mohli vidieť,“ pokračoval. Presný počet však neprezradil, chce ho nechať pre ministra Naďa.

„Som dojatý a hrdý na každého jedného, ktorý pridal ruku k dielu. Aj na milióny ľudí, ktorí sa prvého dňa testovania zúčastnili,“ uzavrel. Premiér zverejnil krátky teaser ešte pred samotnou tlačovkou na Facebooku: „Padne vám sánka, už čoskoro z novej informácie o počte testovaných,“ napísal.

Domov
Zdieľať
Diskusia