Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. októbra 2020, 10:45
Čas čítania 1:29
Dominik Vetrák

Demon’s Souls je najkrajšou hrou na PlayStation 5. Budeš v nej bojovať s drakmi, obrami a obrovskými pavúkmi

TECH PS5
Uložiť Uložené

Bluepoint Games vydá najlepšie vyzerajúcu hru na novú generáciu konzol.

Demon’s Souls pre PS5 vychádza spolu s konzolou, 12. novembra 2020. Prerábka slávnej hry od From Software (Dark Souls, Sekiro či Bloodborne) vytvára Bluepoint Games. Tí pre PlayStation vytvorili množstvo remasterov vrátane Uncharted: Nathan Drake Collection či Shadow of Collossus (to už však bol remake). 

Necelé dva týždne pred vydaním sme sa konečne dočkali nového traileru a množstva potešujúcich informácií. Zábery z hrania vyzerajú úchvatne, na tom sa zhodneme asi všetci.

Bluepoint Games si dalo záležať na detailoch, deštrukcii okolitého prostredia, na kvalite textúr a perfektnom nasvietení. Hra vyzerá nádherne v každom ohľade, s čím sa zhodujú aj experti na „grafiku“, stabilitu a technickú stránku hier a konzol – Digital Foundry.

Hru budeš môcť hrať v dvoch režimoch. Cinematic mód zabezpečí pevné rozlíšenie 4K a zobrazovaciu frekvenciu 30 snímok za sekundu. Performance mód bude mať rozlíšenie dynamické, obraz bude však nastavený na 60 snímok za sekundu. Je len na tebe, či preferuješ plynulejší obraz alebo lepšiu kvalitu zobrazenia. Multiplayer podporuje až 6 hráčov a hra poskytne ešte jeden špeciálny mód – Mirror Mode. Hru tak v podstate zrkadlovo obráti, takže nepriatelia a ich pohyby budú odrazu zrkadlovo otočené. 

Do hry oproti pôvodnej verzii pridali niekoľko zbraní, zbroj a vylepšili systém uzdravovania (v inventári už nebudeš môcť nosiť desiatky byliniek). Nečakaj však žiadnych nových nepriateľov či oblastí. Tvorcovia dospeli k názoru, že nemajú právo do hry pridávať vlastný obsah a len prerobili to, čo vytvorilo štúdio From Software pred viac ako 10 rokmi.

SSD disk v novej konzole dovolí, aby sa levely vôbec nenačítavali. Po smrti (bude ich veľa, keďže ide o „Souls“ hru) tak hneď začneš zabíjať príšery odznova. Hra ponúkne bohatý fotomód a samozrejmosťou je podpora pre ovládač DualSense, takže sa môžeš tešiť na haptický feedback a adaptívne tlačidlá.

Nastaviť si môžeš aj štýl kamery a filter, vďaka ktorému sa remake bude vizuálne viac podobať originálu. Na záver poteší informácia, že soundtrack nanovo nahrali so živou, orchestrálnou hudbou. 

Anketa:
Bude Demon’s Souls na PS5 prvýkrát, čo si hru zahráš?
Áno
Nie, hral som už originál na PS3
Nehral som originál a neplánujem hrať ani remake
Áno
52 %
Nie, hral som už originál na PS3
12 %
Nehral som originál a neplánujem hrať ani remake
36 %
Domov
Zdieľať
Diskusia