Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2020, 20:04
Čas čítania 2:32
Tímea Krauszová

Správanie rodičky, ktorá odmietla mať rúško je hanebné, vyhlásil rezort zdravotníctva. Jej právnička šíri hoaxy, tvrdia

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO KOŠICE
Uložiť Uložené

Prípad rieši už aj polícia.

Na internete sa šíri čerstvý „škandál“ z Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach. Na gynekologicko-pôrodnícke oddelenie tam prišla budúca mamička, ktorá v nemocnici plánovala svojho potomka porodiť, lenže v rámci prijímacieho procesu odmietla podstúpiť test na koronavírus, rovnako ako odmietla používanie akýchkoľvek ochranných prostriedkov ako rúško.

V jej rozhodnutí ju podporovala aj právnička Adriana Krajníková, s ktorou telefonovala. Tá tvrdí, že akékoľvek zákazy, príkazy či odporúčania v súvislosti s pandémiou sú neplatné a tak rodička nemá povinnosť nechať sa otestovať.

V priebehu dnešného dňa na prípad zareagovala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková aj Ministerstvo zdravotníctva SR, prostredníctvom facebookovej stránky, Slovenská advokátska komora a prípadom sa už zaoberá aj košická polícia, ktorá ho vyšetruje ako priestupok. 

Odporúčané
Vláda kvôli koronavírusu vyhlásila núdzový stav, čo to však v praxi znamená? Vláda kvôli koronavírusu vyhlásila núdzový stav, čo to však v praxi znamená? 15. marca 2020, 22:03

Slovenská advokátska komora sa od správanie advokátky dištancuje

Slovenská advokátska komora k incidentu z košickej pôrodnice uviedla, že sa „dištancuje od medializovaného konania ohrozujúceho poskytovanie zdravotnej starostlivosti iným pacientom v čase vyhláseného núdzového stavu“, informoval Denník N. Z odpovedí hovorkyne nie je jasné, či sa bude Komora prípadom zaoberať aj ďalej. V prípade, že by sa dostal pred disciplinárny senát, môžu advokátku potrestať napomenutím, udelením pokuty alebo aj vyškrtnutím zo zoznamu advokátov.

Domov
Zdieľať
Diskusia